Scoaterea hotărârilor Parlamentului de sub controlul CCR, raport favorabil

209
Senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport favorabil, fără amendamente, pentru propunerea de lege, inițiată de deputatul PNL Cornel Pieptea și de senatorul PSD Georgică Severin, care prevede scoaterea hotărârilor Parlamentului de sub controlul Curții Constituționale a României.

Modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale a primit raport favorabil, adoptat cu șase voturi pentru.

Potrivit Agerpres, inițiatorii proiectului de lege propun ca instituția Curții Constituționale să nu se mai poată pronunța cu privire la hotărârile plenului Camerei Deputaților, la hotărârile plenului Senatului, precum și cu privire la hotărârile plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului.

Aceștia susțin că prin modificarea legii de funcționare a Curții din anul 2010, activitatea acesteia a fost 'încărcată în mod excesiv' prin faptul că în sarcina CCR intra și atribuția de a se pronunța asupra constituționalității hotărârilor Legislativului, ceea ce a dăunat 'bunului mers' al activității Curții ca 'arbitru instituțional'.

Președintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a susținut, la finalul ședinței comisiei, că această modificare nu are nicio legătură cu posibilitatea demarării demersului de suspendare a președintelui. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Politică-Administrație : Scrisoare deschisă pentru Mangalia
Pagina a fost generata in 2.2947 secunde