Ședinţă de Consiliu Local. Regulamentul trotinetelor electrice şi tariful pentru creşe, pe ordinea de zi

983
Ședinţă de Consiliu Local. Regulamentul trotinetelor electrice şi tariful pentru creşe, pe ordinea de zi - whatsappimage20210129at140734-1611922298.jpg
Consilierii locali se reunesc, la această oră, în şedinta ordinară de Consiliu Local, pentru luna ianuarie. Sunt prezenţi toţi cei 26 de consilieri locali. Pe ordinea de zi sunt 31 de proiecte de hotărâre.
Înainte de a se trece la vot, preşedintele şedinţei, Mirela Garip a propus un moment de reculegere în memoria fostului consilier local Dănuţ Moisoiu şi cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, decedat în cursul zilei de astăzi.
UPDATE: Consilierii locali au votat în unanimitate proiectele privind rectificarea bugetului local pe anul 2020, proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr. 433/2020 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în anul 2021, precum şi proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilităţi fiscale aplicabile obligaţiilor bugetare restante datorate bugetului local al municipiului Constanţa şi pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligaţiilor de plată accesorii.
Cu alte cuvinte, constănţenii care nu au putut să îşi achite încă taxele şi impozitele locale nu vor fi nevoiţi să plătească penalizări şi dobânzi de întârziere. 
UPDATE: Consilierii au aprobat, ulterior, organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2021 – 2022.
UPDATE: Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanţa a fost votat, de asemenea, în unanimitate. Acesta prevede atât obligaţii pentru operatorii economici, cât şi pentru cei care utilizează acest mijloc de deplasare. 
UPDATE: Tot în unanimitate au fost aprobate proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de fezabilitate pentru Reabilitarea reţelelor termice primare şi de transport a energiei termice din municipiul Constanţa, etapa întâi şi etapa a doua.
UPDATE: Au fost aprobate proiectul tehnic revizuit, a devizului general actualizat, dar şi a finanţării de la bugetul local pentru Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” Constanţa. Astfel, a fost constituit cadrul legal pentru reluarea lucrărilor începute în urmă cu patru ani şi neterminate, după ce constructorul a părăsit şantierul.
UPDATE: Consilierii locali au votat valoarea tranşei tichetelor valorice pentru anul 2021, astfel pensionarii vor primi şi anul acesta tichete în cadrul programului Respect. Valoarea unui tichet rămâne 50 de lei, ca şi anul trecut.
UPDATE: Consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere şi a contribuţiei părinţilor sau reprezentanţilor legali pentru copiii care frecventează creşele din cadrul Direcţiei General de Asistenţă Socială pentru anul 2021.
Astfel, părinţii care au venit mai mare de 700 de lei vor achita 10,24 lei pe zi, pentru un copil sau 5,12 lei dacă au doi sau mai mulţi copii. Iar părinţii care au venit mediu brut lunar cumulat pe lună, vor achita 5,12 lei pe zi, în cazul în care au un singur copil, sau 2,56 de lei, dacă au doi sau mai mulţi copii.
UPDATE: Consilierii locali au respins Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Ion Lahovari, strada Flămânda, aleea Panselei şi IE 211047, initiator Goşu Stila. PUZ-ul primise deja vot negative în mai multe comisii de urbanism, principalul motiv fiind acela că prevedea ridicarea unui imobil cu locuinţe colective – bloc, într-o zonă cu locuinţe individuale – case.
UPDATE: Consilierii locali au votat încetarea valabilităţii unei hotărâri de Consiliu Local din anul 2019, prin care a fost posibilă închirierea luciului de apă şi a malurilor Lacului Siutghiol. Decizia a venit după decizia Curţii Constituţionale, emisă la finele anului trecut, prin care Legea nr. 10 este neconstituţională, această lege fiind cea care a stat la baza emiterii HCL în 2019. Cu alte cuvinte, Primăria Constanţa nu va mai putea închiria nici malurile nici luciul de apă ale Lacului Siutghiol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2427 secunde