Senatorul Felix Stroe, nemulţumit de actuala conducere RAJA. „Apa s-a scumpit!”

1298
Senatorul Felix Stroe, nemulţumit de actuala conducere RAJA. „Apa s-a scumpit!” - apascumpita-1613155137.jpg

Articole de la același autor

La conferinţa de presă care a avut loc, vineri, la noul sediu al PSD Constanţa, s-a atins şi un subiect extrem de important, şi anume scumpirea apei în judeţul Constanţa.

Senatorul Felix Stroe, fost director al RAJA, a explicat că apa în judeţul Constanţa s-a scumpit cu un procent de 10 la sută.

Felix Stroe nu înţelege cum acest lucru a fost posibil să se întâmple şi a explicat pentru jurnaliştii prezenţi cum compania de apă a atras fonduri europene care apoi au trebuit cofinanţate printr-un împrumut bancar în valoare de peste 126 de milioane de euro.

Banii trebuie înapoiaţi băncii, iar până în acest moment acest lucru nu s-a întâmplat.

„De când nu mai sunt directorul RAJA nu mai sunt în temă cu preţul apei dar ştiu sigur că s-a scumpit. S-au făcut referendumuri pentru a se ieftini apa la jumătate. Aceste referendumuri costă. Compania de apă a făcut 3 aplicaţii foarte consistente şi a atras fonduri europene de peste 1,1 miliarde de euro pentru modernizarea sistemului de apă şi canalizare a judeţului Constanţa. Această sumă a fost cofinanţată. Compania de apă a împrumutat bani de la bancă, dar acum trebuie să dea banii înapoi. Apa s-a scumpit cu 10 la sută, iar liberalii promiteau în campania electorală că se va ieftini. Observ cum acest lucru nu s-a întâmplat, ci, din contră, prețul a crescut cu 10%” , a declarat senatorul PSD Felix Stroe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0176 secunde