X

Senatorul Remus Negoi se implică în cazul bisericuţelor de cretă de la Murfatlar

313
Senatorul Remus Negoi se implică în cazul bisericuţelor de cretă de la Murfatlar - negoibisericute-1632145828.jpg
Senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi a dat de mai multe ori dovadă de implicare în ceea ce priveşte monumentele istorice şi de patrimoniu din Dobrogea.

Un astfel de caz este şi cel al Bisericuţelor de Cretă de la Murfatlar, obiectiv care se află în pericol de degradare.

Remus Negoi a postat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook prin care a explicat care este starea Bisericuţelor de Cretă şi ce s-a făcut până la acest moment pentru ca acestea să nu dispară.

„Am fost săptămâna aceasta la Ansamblul Rupestru de la Murfatlar cu Carmen Dumitrescu, consilier județean USR-PLUS și Gabriel Custurea, doctor în istorie în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Am constatat că, în urma vizitelor pe care le-am făcut cu vicepreședintele CJC, Petre Enciu, în primăvară, lucrurile încep să se miște, pentru prima dată în cel puțin ultimii 30 de ani. Demararea proiectului de conservare, protejare și punere în valoare a obiectivului este un lucru extraordinar. Mai departe, îmi doresc ca Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar să intre de pe lista indicativă UNESCO, în Patrimoniul Mondial. Ansamblul Rupestru este însă foarte fragil şi este important ca toți factorii abilitați să ia măsuri pentru limitarea degradării acestui sit. Există disponibilitate din partea Consiliului Județean Constanța, din partea Primăriei Murfatlar, dar și din partea Comisiei Parlamentară a UNESCO, din care fac parte, și se realizează toate demersurile pentru ca acest obiectiv să fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a scris senatorul Remus Negoi pe pagina sa personală de Facebook.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7029 secunde