Senatorul Şerban Nicolae: „Noi cerem suspendarea procesului electoral”

155
Senatorul Şerban Nicolae: „Noi cerem suspendarea procesului electoral” - serbannicolaealegeri-1604518256.jpg

Articole de la același autor

Organizarea alegerilor oricând înainte de 20 martie reprezintă alegeri la termen, potrivit Constituţiei, a afirmat, ieri, senatorul Şerban Nicolae, care a solicitat în numele Partidului Ecologist Român suspendarea procesului electoral din 6 decembrie.

„Noi cerem la modul imperativ şi ferm, tuturor factorilor decidenţi, începând cu Klaus Werner Iohannis, continuând cu Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare, un consens cu privire la organizarea alegerilor în prima parte a anului 2021. Potrivit Constituţiei, organizarea alegerilor parlamentare oricând înainte de 20 martie 2021 reprezintă alegeri la termen, nu reprezintă amânare, nu reprezintă prelungirea mandatelor actualilor parlamentari. Oricând trei luni de la 21 decembrie, data când a început mandatul actualului Parlament - 21 martie. În aceste condiţii, partidele parlamentare, împreună cu preşedintele României şi cu Guvernul au obligaţia faţă de români să pună pe primul plan viaţa şi sănătatea oamenilor, nu interesele lor de a ajunge în Parlament, astfel încât data alegerilor să fie stabilită la începutul anului 2021, când este posibil ca eforturile făcute în plan ştiinţific şi medical să dea roade şi să avem un vaccin şi eventual un tratament pentru boala COVID -19 care să dea rezultate satisfăcătoare. Nu cerem niciun fel de amânare, ci suspendarea procesului electoral”, a declarat într-o conferinţă de presă Şerban Nicolae, candidat al PER Bucureşti pentru Senat.

În cazul în care condiţiile epidemiologice nu vor permite organizarea alegerilor nici în 20 martie anul viitor, termenul constituţional de la data începerii mandatului Parlamentului, Şerban Nicolae a arătat că abia de atunci se poate pune în discuţie amânarea alegerilor, respectiv prelungirea mandatelor parlamentarilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde