Senatorul Vergil Chițac, raport după primul an de activitate ca parlamentar

457
2
Senatorul Vergil Chițac, raport după primul an de activitate ca parlamentar - vergilchitac1-1514385609.jpg

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Vergil Chițac a făcut public raportul de activitate al primului an de parlamentar.

După cum se știe, activitatea unui parlamentar are, în principal, două componente: una națională sau centrală în Parlament, în cadrul comisiilor de specialitate și în plen și cealaltă teritorială la cabinetul parlamentar din județul în care a fost ales.

"Deși în acest an sunt semnatar la 12 inițiative legislative, din punctul meu de vedere relevanța este mică. Altceva este mai relevant și anume, implicarea în dezbaterea proiectelor de legi importante ce s-au discutat și unele chiar au fost promulgate. De asemenea, cu ocazia dezbaterilor din Parlament am avut 22 de luări de cuvânt în plen și peste 100 de luări de cuvânt în comisii. Am făcut șapte interpelări adresate miniștrilor de resort cu privire la probleme cu care se confruntă societatea constănțeană (unele fiindu-mi aduse în atenție de persoane care au venit în audiență, altele de presa locală),  respectiv: Privatizarea CN APMC Constanța, Marina Militară în fața noilor provocări de la Marea Neagră, Plata drepturilor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul militar, Situația Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Situația Spitalului CFR Constanța, Situația stadionului "Farul" Constanța, Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local Constanța privind stabilirea impozitelor și taxelor pentru anul 2018. Am dorit prin aceste interpelări să informez asupra stării de fapt și să atenționez asupra consecințelor nefaste ce pot decurge din perpetuarea acestei stări", a spus senatorul independent Vergil Chițac.

Cu toate acestea, el a precizat că, din răspunsurile evazive pe care le-a primit în marea majoritate a cazurilor, nu are convingerea că cei în drept să decidă au o viziune asupra subiectelor sau conștientizează importanța lor, cu atât mai puțin sunt pregătiți să adopte decizii corespunzătoare.

Pe de altă parte, un capitol separat al activității senatorului l-a constituit Adunarea Parlamentară NATO (AP NATO) din calitatea sa de șef al delegației Parlamentului României la această Adunare. 

În perioada 6-9 octombrie 2017, Parlamentul României a fost gazda celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO. În această perioadă, țara noastră a primit peste 300 de parlamentari care, timp de trei zile, au dezbătut și adoptat rapoarte și rezoluții pe mai multe teme.

"Am participat la organizarea evenimentului, mediatizarea națională și internațională prin numeroasele conferințe de presă și emisiuni radio – tv la care am luat parte. De asemenea, am avut intervenții în cadrul dezbaterilor de la Comisia Politică, al cărei membru sunt, despre unele dintre temele de interes de pe agenda sesiunii AP NATO – situația din Balcani, relația NATO – Rusia, angajamentul NATO în dosarul Ucraina – din perspectiva României. Am fost ales vicepreședinte al Subcomisiei pentru Relații Trans-Atlantice din cadrul Comisiei Politice. Sesiunea anuală a AP NATO la care a participat și Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg, a fost considerată un succes atât ca organizare, cât și prin prisma calității discuțiilor care au avut loc și al documentelor adoptate", a mai explicat senatorul constănțean Vergil Chițac.

Comentează știrea

Gherghina
29 decembrie 2017
Marshall Tantawi, president Morsi, chief of staf Annan. (Al-Ahram Online) Egyptian president Mohamed

Traian Basescu a semnat, vineri, legea ce completează Statutul cadrelor militare. Conform respectivului act normativ, generalii din Aramată și Interne vor putea fi pensionați mai ușor decât în prezent, legea protejându-i, însă, pe generalii din serviciile secrete, care vor putea rămâne în sistem până la 60 de ani. Just another WordPress.com site

MIHAI
29 decembrie 2017
SENATORUL POPEYE

Cu privirile pierdute in zarea infinita, plin de importanta senatoriala, admiralul tomitan se prezinta la raport . In fata cui ? Nici el nu stie. Scuipand marinareste pe partidul care l-a scos din anonimatul cazon, drept recunostinta, a devenit independent, suparandu-se pe PNL ca vacarul pe sat. Daca nu raporteaza partidului, atunci cui ? De cei care l-au votat nici nu pomeneste.Din declaratia de mai sus retinem ca dl senator a avut in general o activitate a carei relevanta nu are rezultate relevante. Retinem faptul ca si-a facut debutul in ceea ce se numeste arta interpelarilor. Parlamentarii nu pot trai fara interpelari. Bolile țării se vindeca cu interpelari ca durerile de spate cu ventuze. A interpela inseamna a pune intrebari, a te adresa celor care detin puterea. Dar, a le vorbi parlamentarilor, e ca si cum le-ai vorbi gainilor din ograda. Cat inteleg ele, atat inteleg si parlamentarii. Prin cele sapte interpelari care ne amintesc de biblicele sapte vaci slabe, dl senator a zguduit din temelii guvernarea pesedista. El este dezamagit de faptul ca la toate interventiile lui care vor ramane in istorie, a primit doar raspunsuri evazive, deoarece reactiunea pesedista nu a constientizat importanta lor, fiind total nepregatiti, de unde deducem ca ca singurul parlamentar capabil, inteligent, si pregatit este doar dansul. In ceea ce priveste parte referitoare la NATO ne abtinem de la comantarii, deoarece problema ne depaseste, neavand pregatirea militara a dlui admiral. Alegerea sa ca vicepres.al unei subcomisii NATO, umple de mandrie patriotica atat pe cei cale l-au votat si carora le-a intors spatele, cat si pe cetatenii Romaniei. Toate ideile si initiativele geniale ale dlui Chitac sunt clocite in cabinetul sau. Cati constanteni stiu unde este situat acest cabinet ? Este langa o placintarie. Unii intra acolo din intamplare gresind usa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6328 secunde