Senatul a adoptat legea lui Șerban Nicolae privind scutiri de taxe și impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule și grinduri

302
Senatul a adoptat legea lui Șerban Nicolae privind scutiri de taxe și impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule și grinduri - erbannicolae-1509987465.jpg
Senatul a adoptat luni cu 65 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si 6 abtineri initiativa legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae privind scutirea de taxe si impozite pentru cazinouri, magazine si pensiuni care se construiesc pe insule si grinduri, inclusiv in Delta Dunarii, scrie News.ro.

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus in luna martie o propunere legislativa care prevede scutiri de taxe si impozite pentru cei care isi vor deschide cazinouri, sali de jocuri de noroc, magazine, pensiuni si afaceri cu energie regenerabila pe anumite terenuri, precum insule, grinduri si alte suprafete "cu potential de exploatare economica".

Potrivit initiativei, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.

Terenurile la care se refera prezentul proiect se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat, "cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului".



Potrivit unui amendament al senatorului PSD Eugen Teodorovici, dispozitiile legii se aplica inclusiv terenurilor prevazute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", terenurilor care au un regim de arie naturala protejata, terenurilor aflate in parcuri urbane si in zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploatatii agricole sau piscicole si terenurilor pentru care exista deja un regim fiscal derogatoriu.

Serban Nicolae precizeaza ca, prin derogare de la dispozitiile art. 464 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, terenurile sunt scutite de impozitul pe teren si taxa pe teren.

In propunerea legislativa mai este precizat ca activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile respective sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.

Jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker si jocuri bingo desfasurate in sali de joc.

Potrivit sursei citate, pentru jocurile de noroc, toate taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc se reduc cu 50%.

Totodata, pentru constructiile si activitatile economice realizate pe terenurile respective, taxele si impozitele locale calculate si datorate potrivit dispozitiilor Capitolului IX - Taxe si impozite locale din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal se reduc cu 50%.

"In limitele competentelor legale, autoritatile publice locale pot adopta masuri stimulative, scutiri si alte facilitati, cu caracter temporar sau permanent, care sa contribuie la stimularea investitiilor si a dezvoltarii activitatilor economice, in conditiile prezentei legi", se mai arata in textul propunerii legislative.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde