Sistemul de alimentare cu apă și canalizare din Cumpăna, extins și reabilitat de RAJA

248
1
Sistemul de alimentare cu apă și canalizare din Cumpăna, extins și reabilitat de RAJA - cumpana-1364228451.jpg

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna va fi beneficiara unui amplu proiect de investiții în sistemul de alimentare cu apă și canalizare derulat de RAJA în județul Constanța dar și în județele limitrofe. 
Potrivit primarului Mariana Gâju, investiția se ridică la aproape 8 milioane de lei și va fi suportată în întregime de RAJA. Proiectul are în vedere patru obiective, după cum urmează: reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe șapte străzi, pe o lungime de 8,4 km; extinderea rețelei de alimentare cu apă pe 24 străzi, cu o lungime de 10 km; realizarea de branșamente la rețeaua de alimentare cu apă pe opt străzi; extinderea rețelei de canalizare pe 17 străzi pe o lungime de 5,6 km. De asemenea, în cadrul proiectului se va construi și o stație de pompare apă uzată nouă. Conform proiectantului și executantului, investiția va fi finalizată în luna octombrie a anului viitor.
Primarul Mariana Gâju a declarat că o astfel de investiție ar fi fost imposibil de realizat din resursele proprii ale comunei, evidențiind faptul că localitatea suferă mult la capitolul infrastructură de alimentare cu apă și canalizare. "În Cumpăna avem 156 de străzi care se întind pe 102 km. Acum avem doar 44 de km de canalizare. Pare puțin, dar dacă  ne uităm în urmă vom vedea că în anul 2000 în comună nu exista canalizare decât pe 9 km. Sunt foarte scumpe aceste investiții, iar noi, din resursele noastre, pentru o asemenea investiție pe care o realizează astăzi RAJA, nici în 10 ani nu am fi adunat banii necesari din taxe și impozite. Pentru noi, acesta este un proiect de investiție majoră", a declarat Mariana Gâju. Primarul a ținut să precizeze că lucrările vor fi realizate astfel încât pe străzile unde există tramă stradală să nu fie spart asfaltul.
Reprezentanții RAJA au declarat la rândul lor că investiția realizată la Cumpăna face parte dintr-un proiect cu fonduri europene mult mai amplu, în valoare totală de 821 milioane de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare pentru regiunea Constanța și Ialomița.   


Comentează știrea

roman
26 martie 2013
e bine?

orice investitie e bine venita , dar trebuie explicat proiectul cu stația de pompare apă uzată nouă. Presupun ca locatie este pe str. cismelei intre case. cat zgomot va fi in zona , ce mirosuri , ce alte deranjuri pt cei care au nenorocul sa-si fi facut o casa in zona inaintea apritiei acestui proiect?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde