Socaciu propune interzicerea folosirii în reclame a Ateneului și a statuii lui Eminescu

2802

Articole de la același autor

Deputatul PSD Victor Socaciu a inițiat o propunere legislativă prin care cere interzicerea folosirii în reclame a unor simboluri ale patrimoniului cultural românesc, precum colindele vechi, Ateneul Român sau statuia poetului Mihai Eminescu.

Socaciu propune, printr-o inițiativă legislativă depusă la sfârșitul lunii decembrie, completarea Legii audiovizualului pentru interzicerea folosirii în scop comercial a elementelor bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural național, mobil sau imaterial.

Deputatul PSD urmărește, după cum explică în expunerea de motive, să fie interzisă "folosirea abuzivă în cadrul comunicărilor comerciale audiovizuale, în special în cadrul spoturilor publicitare, a unor elemente care fac parte din patrimoniul cultural național".

"Astfel de spoturi sunt din ce în ce mai frecvente, precum folosirea de către o firmă de telefonie în scopuri publicitare a unui vechi colind românesc care face parte din patrimoniul cultural imaterial sau de către o companie farmaceutică a clădirii Ateneului Român și a statuii poetului național Mihai Eminescu, elemente protejate prin Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil", explică Socaciu.

În opinia social-democratului, interzicerea unor astfel de practici garantează protejarea patrimoniului național și în domeniul comunicărilor comerciale audiovizuale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6465 secunde