"Sper că USL va modifica legea electorală anul acesta"

131

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că speră ca USL să opteze anul acesta pentru modificarea legii electorale, punctând că el consideră că acest demers va întruni consensul tuturor partidelor parlamentare.


Întrebat dacă USL are de gând să schimbe legea electorală anul acesta, Antonescu a răspuns că are această convingere. "Sper că va fi opțiunea USL pentru că și legile pe baza cărora se organizează alegerile locale, să nu mai vorbim de legea alegerilor parlamentare, sunt nedrepte, în cel de-al doilea caz chiar aberante", a spus Antonescu, la Antena 3.


El a susținut că acest demers va întruni consensul partidelor parlamentare. "Eu cred că va fi consens pentru că cel puțin din ce discut și din ce aud discutându-se în Parlament la toate grupurile parlamentare cam toată lumea s-a convins că dacă vrem proporționalitate trebuie să revenim la liste, dacă ne luăm riscul într-un peisaj electoral cum este cel din România, pentru un peisaj în valuri (...) atunci pentru votul uninominal trebuie să facem un uninominal pur și dur într-un tur sau în două tururi", a spus liderul PNL.
Potrivit Agerpres, Antonescu a mai afirmat că esențial, în opinia sa, este cum vor arăta Constituția și legile electorale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Tăriceanu nu va rupe partidul niciodată"
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Susțin excluderea lui Cherecheș"
Pagina a fost generata in 0.3637 secunde