Stelian Duțu va fi președintele PD-L la Constanța

903

Articole de la același autor

Liderii PD și PLD au convenit, ieri, ca structurile de conducere ale viitorului PD-L din organizațiile județene, municipale și orășenești să păstreze aceeași formulă care va fi aplicată la centru. Astfel, președintele democrațiilor din organizația respectivă va deveni președinte al PD-L, în timp ce liderul PLD va ocupa funcția de prim-vicepreședinte.
De asemenea, tot din rândul democraților va fi stabilit și cel de-al doilea prim-vicepreședinte. Excepție fac organizațiile în care PLD a scos un scor mai bun la euro-alegeri decât PD. Acolo, președintele noului PD-L va fi liderul PLD.

Aplicând formula în viitoarea organizație județeană, PD-L Constanța îl va avea ca președinte pe Stelian Duțu, actualul lider al PD. El va fi secundat de doi prim-vicepreședinți, dintre care unul va fi Mircea Iustian, președinte al PLD. Celălalt prim-vicepreședinte va fi un democrat, cel mai probabil Tudorel Calapod, primarul din Năvodari, al doilea ca funcție în PD Constanța, după Duțu. De asemenea, birourile județene vor fi comasate și vor cuprinde aproape 50 de membri.
Deocamdată, liderii PD și PLD se feresc să comenteze cum văd ei viitorul PD-L, motivând că discuțiile privind noul partid se fac în acest moment doar la nivel central. Duțu este convins, însă, că nu vor exista probleme la Constanța. "Ne-am întâlnit cu cei de la PLD și am căzut de comun acord că nu vor exista probleme. Sunt oameni foarte serioși, de onoare, ne cunoaștem foarte bine. Scopul nostru rămâne același - să câștigăm alegerile, iar venirea colegilor de la PLD nu poate fi decât un avantaj. Ei vin cu un surplus de energie, de profesionalism", a declarat Duțu.

Liste comune de candidați
Problema rămâne însă criza de timp în care va intra PD-L odată cu apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale de la anul.
Noul partid va avea nevoie de timp pentru popularizare, pentru informarea oamenilor asupra modificărilor suferite de cele două partide. Mai mult, ambele partide, atât PD cât și PLD, aveau conturate deja listele de candidați pentru scrutinul din primăvară. Acum, lucrurile trebuie revizuite de comun acord.
Stelian Duțu instistă că nu vor fi probleme la Constanța nici pe marginea acestui subiect. Se vor analiza toate candidaturile și se va merge pe mâna celui care va sta cel mai bine în sondaje. Cât privește listele pentru consilieri, ele vor fi stabilite de comun acord de conducerea fiecărei organizații în parte.
"Nimeni nu s-a născut senator sau consilier local. Vom merge pe varianta cea mai bună, indiferent că a fost democrat sau PLD-ist. Noi mergem înainte și nu oprim motoarele pentru pregătirea alegerilor locale de la anul. trebuie să ne întâlnim acolo unde stăm mai prost și să vedem ce facem", a adăugat Duțu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.86 secunde