Străzile din Eforie vor fi reabilitate integral

415
Șeful administrației publice locale din Eforie, primarul Ovidiu Brăiloiu, a semnat, în cursul acestei săptămâni, contractul cu firma care va realiza proiectul de reabilitare integrală a tramei stradale. Concret, proiectul inițiat în anul 2006, dar nefinalizat până în prezent din cauza opoziției unora dintre consilierii locali, va fi demarat săptămâna viitoare și urmărește asfaltarea integrală a străzilor din Eforie.
"Inițial a fost realizată documentația privind străzile din localitate, apoi proiectul tehnic și am constatat, ca urmare a inventarului realizat, care sunt acele drumuri care au nevoie cel mai mult de reabilitare, mai ales dacă ținem cont de faptul că, din 1990 și până acum, s-au realizat foarte puține lucrări de asfaltare", a declarat edilul Ovidiu Brăiloiu, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri. Acesta a menționat că, începând de săptămâna viitoare, străzile din localitate vor intra în programul de reabilitare, perioada de realizare a proiectului fiind de doi ani.
În ceea ce privește valoarea totală a proiectului, el se ridică la opt milioane de euro, sumă din care un procent de 35% va fi achitat de Primăria Eforie la finalizarea lucrărilor, urmând ca restul de 65% să fie acoperit într-o perioadă de patru ani. De menționat este, de asemenea, faptul că, pentru a realiza acest proiect, administrația publică locală a contractat un împrumut bancar. Totodată, primarul Ovidiu Brăiloiu a ținut să precizeze: "Garanția oferită de firma care se va ocupa de aceste lucrări este de doi, trei ani, perioadă de timp destul de mare atunci când vine vorba de infrastructură". Potrivit explicațiilor lui Brăiloiu, lucrările de reabilitare vor fi sistate în perioada de vârf a sezonului estival în zona centrală a orașului, dar ele vor continua, cel mai probabil, pe aleile dintre blocuri.
Nu în ultimul rând, edilul a specificat și faptul că, tot în cursul săptămânii viitoare, vor fi demarate și lucrările de pietruire într-unul din cartierele noi ale orașului, mai exact în Proiect 11.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8474 secunde