Surse: Viorica Dăncilă demisionează! Cine preia conducerea PSD

1045
Surse: Viorica Dăncilă demisionează! Cine preia conducerea PSD - dancila-1574700050.jpg
Mai mulți lideri PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu, i-au cerut Vioricăi Dăncilă să demisioneze din fruntea PSD, susțin surse politice pentru Adevărul.

Viorica Dăncilă a rămas fără susținere în partid după înfrângerea de la prezidențiale. Ciolacu va prelua șefia interimară a PSD.

Marcel Ciolacu discută la această oră cu Viorica Dăncilă, chiar acasă la șefa PSD. Ciolacu i-a promis Vioricăi Dăncilă șefia organizației de femei și un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor. Dăncilă, rămasă fără susținere în partid, a acceptat, susțin surse politice pentru Adevărul.

Marcel Ciolacu va prelua șefia PSD în primă fază ca interimar, apoi va organiza Congresul în luna ianuarie sau februarie. Printre liderii care-l susțin pe Ciolacu se numără Lia Olguța Vasilescu, Paul Stănescu și Niculae Bădălău.



UPDATE 
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat, în urmă cu puțin timp, că a vorbit cu președintele PSD, Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o aibă cu liderii de organizații pe tema rezultatului obținut de partid la alegerile prezidențiale, el menționând că discuția a fost una "calmă, așezată și productivă".

"Am discutat în această seara cu Viorica Dăncilă despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc să se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a menționat că rezultatul obținut în alegeri nu mulțumește, dar că există soluții, iar PSD rămâne o echipă.

"A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu există soluții. Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic", a adăugat Ciolacu, citat de Agerpres.

Lideri de organizații din Partidul Social Democrat urmează să aibă, în această seară, o întâlnire informală, la invitația președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău. Discuțiile, care vor avea loc la Parlament, vizează situația din PSD după rezultatul alegerilor prezidențiale și poziționarea partidului în vederea alegerilor locale.

Azi dimineață, Ciolacu a afirmat că partidul are nevoie de "un nou început", după "un rezultat dezastruos" la turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3446 secunde