Țărăniștii constănțeni vor organiza un miting împotriva construirii eolienelor de la Cogealac

1151
Țărăniștii constănțeni vor organiza un miting împotriva construirii eolienelor de la Cogealac - 491471cd7bfaeb43d2b163a1d5b8a9d3.jpg

Articole de la același autor

Liderul Organizației Județene a PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că țărăniștii pregătesc un protest față de inițiativa realizării parcului eolian de la Cogealac, care se află "în afara legii".
Tudorel Chesoi a precizat că a avut recent o întâlnire cu membrii Organizației PNȚCD Cogealac și a constatat că, în localitate, "lucrurile sunt în continuare deosebit de grave" în procesul construirii eolienelor.
Potrivit liderului țărăniștilor constănțeni, Consiliul Județean Constanța a emis autorizația de construire fără avizul primarului comunei Cogealac, țărănistul Cati Hristu.
Țărăniștii sunt hotărâți să organizeze în următoarea perioadă un miting împotriva celor care vor să construiască acel parc de eoliene la Cogealac.
În același context, Tudorel Chesoi i-a cerut public prefectului Claudiu Palaz să își retragă acțiunea prin care a solicitat instanței de contencios administrativ dizolvarea Consiliului Local Cogealac pe motiv că nu s-a întrunit două luni consecutiv. "Această acțiune a fost grăbită. Nu a fost nicicum cea mai bună soluție. Existau alte soluții și sunt alte soluții în continuare. Din cauza suspendării activității Consiliului Local, cetățenii au foarte mult de suferit. Cerem în continuare prefectului să retragă acțiunea de suspendare astfel încât Consiliul Local să treacă la treabă și să scutească de suferință oamenii", a declarat liderul țărănist Tudorel Chesoi.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, țărăniștii și-au manifestat, la rândul lor, indignarea față de felul în care este tratată cultura atât la nivel local, cât și la nivel național. Profesorul Mihai Lupu a vorbit despre recentele transformări și comasări suferite de instituțiile de cultură din Constanța, precizând că, în acest fel, riscăm să ajungem "un popor fără identitate, fără niciun fel de cultură, fără istorie".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2506 secunde