Tăriceanu: Agricultura poate să fie un atu major pentru România

208
Tăriceanu: Agricultura poate să fie un atu major pentru România - bzvrocalinpopescutariceanujpgmce-1478595583.jpg

Articole de la același autor

România, a șaptea țară ca mărime din Europa, trebuie să ajungă a șaptea forță economică a UE, iar agricultura poate fi un atu major pentru atingerea acestei ținte, a declarat copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.


"Eu cred că natural este să-ți fructifici acele atuuri pe care le ai și agricultura poate să fie un atu major pentru România, ca să atingă această țintă. De ce vreau să ajungem a șaptea țară a Europei, ca pondere economică, pentru că toată lumea va trăi mai bine, pentru că atunci România va fi capabilă să-și promoveze și să-și apere interesele în concertul națiunilor europene. La masa negocierilor, din păcate, astăzi, noi suntem la coadă. Nu ne întreabă nimic și suntem obligați să urmăm deciziile celor mari. Dacă tu ești la această masă, să vii, să ai greutate și să-ți impui punctul de vedere. Dacă nu, te mulțumești cu ce rămâne de la alții. Dacă nu ne dăm seama de acest lucru, România va rămâne condamnată la o poziție periferică în UE, așa cum, din păcate, este astăzi", a afirmat Tăriceanu, la seminarul "Sunt tânăr viitor antreprenor", organizat de ALDE filiala Sector 1, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.


Copreședintele ALDE Daniel Constantin, fost student al acestei universități, a vorbit despre creșterea cuantumului sumei alocate pentru instalarea tinerilor fermieri, la 70.000 de euro, bani nerambursabili, fonduri prevăzute în programul național de dezvoltare rurală 2014 — 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8821 secunde