Teodor Meleșcanu, la Parlament pentru validarea sa în funcția de șef al SIE

405
Teodor Meleșcanu, la Parlament pentru validarea sa în funcția de șef al SIE - teodormelescanurompres2762940-1330414040.jpg
Parlamentul e chemat astăzi să valideze numirea liberalului Teodor Meleșcanu la șefia Serviciului de Informații Externe. Senatorii și deputații se întrunesc pentru a vota nominalizarea făcută de președintele Traian Băsescu. Opoziția boicotează însă ședința de plen reunit și pune piedici audierii lui Meleșcanu în comisiile care trebuie să dea aviz, potrivit Realitatea.net.

Reprezentanții USL vor absenta de la votul din plen, dar și de la audierea lui Meleșcanu în comisiile reunite de apărare și pentru controlul SIE. Mai mult, liderul social-democraților, Victor Ponta, a anunțat că președintele comisiei de control al SIE, care este deputat PSD, nu va convoca ședința pentru audierea lui Teodor Meleșcanu.

De altfel, Puterea este minoritară în comisiile reunite care trebuie să dea aviz. Prin urmare, cel mai probabil, ședința va avea loc fără cvorum. La fel s-a întâmplat și în cazul celor mai mulți dintre miniștrii guvernului Ungureanu, care nu au primit aviz din partea comisiilor parlamentare, fapt contestat de Opoziție la Curtea Constituțională.

La 9.30 este convocată ședința conducerilor celor două Camere, după care ar urma să aibă loc audierea lui Teodor Meleșcanu în comisii. În jurul orei 13 va avea loc și plenul reunit la care se va vota secret, pe buletine de vot. Pentru validare sunt suficiente voturile majorității celor prezenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.528 secunde