Tezele revizuirii, înaintate forumului constituțional

128
Comisia pentru revizuirea Constituției s-a întrunit, miercuri, și a luat în dezbatere propunerile din partea grupurilor parlamentare care, constituite în așa-numitele teze ale revizuirii, vor fi înaintate forumului constituțional, a declarat, după ședință, vicepreședintele comisiei, Tudor Chiuariu.

Potrivit Mediafax, el a precizat că forumul constituțional are ca termen estimativ data de 15 mai pentru dezbate tezele de revizuire, urmând ca ulterior să transmită Comisiei de revizuire Raportul cuprinzând rezultatele dezbaterii publice extinse.

Chiuariu a admis că termenul de 15 mai este unul estimativ, el precizând că forumul constituțional, bucurându-se de autonomie, poate să își stabilească propriile teme.

Vicepreședintele Comisiei pentru revizuirea Constituției a spus că până la 15 mai orice deputat sau senator, grupuri de parlamentari sau grupurile parlamentare pot înainta propuneri concrete de revizuire către comisie.

Chiuariu a spus că documentul cu tezele de revizuire alcătuit de Comisie și care va fi înaintat forumului nu e limitativ și că toți cetățenii care doresc să fie implicați și toate ONG-urile pot aduce în discuție în dezbaterile forumului și alte teme.

El a spus că din tezele de revizuire care vor fi înaintate forumului au fost eliminate propunerile din partea grupurilor parlamentare care depășeau limitele revizuirii stabilite de articolul 152 din Constituție privind punerea în discuție a formei de guvernământ, respectiv republica, a caracterului național al statului și al limbii române ca unica limbă oficială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta vrea o nouă Constituție!
Pagina a fost generata in 0.455 secunde