"Titlul de oraș martir acordat Constanței este unul onorific și nu implică niciun fel de pact bugetar"

244

Articole de la același autor

Președintele Comisiei Parlamentare a Revoluționarii din Decembrie 1989, senatorul Raymond Luca, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că titlul de oraș martir acordat Constanței este unul pur onorific, menționând că bene-ficiile survenite de pe urma acestei inițiative nu sunt de ordin material.
"Titlul de oraș martir acordat Constanței este unul onorific care glorifică sacrificiul celor care au murit în timpul revoluției. Nu implică nici un fel de pact bugetar. Scopul acordării acestui titlu este acela de a cinsti onoarea constănțenilor care au murit sau au fost răniți la Revoluția din 1989", a menționat senatorul liberal. Raymond Luca a specificat faptul că în urma evenimentelor din decembrie 1989, peste 30 de persoane au decedat și alte 90 au fost rănite la Constanța.
Declarația a survenit ulterior întrevederii reprezentanților Asocia-țiilor Revoluționarilor din 1989 cu reprezentanții prefecturilor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a României. La această ședință de lucru au participat și reprezentanții caselor teritoriale de pensii, împreună cu câțiva primari ai localităților din sud-est.
Secretarul regional Gheorghe Costin a declarat că scopul întâlnirii a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă revoluționarii și găsirea soluțiilor corespunzătoare. El a vorbit despre Legea 341/2004 și a menționat că una dintre dorințele sale este aceea ca asociațiile de revoluționari să se poată implica mai mult în problemele naționale și cele locale, "fără a fi nevoiți să stea toată ziua pe la ușile administrațiilor cerându-și drepturile".
"Scopul acestei întâlniri a fost acela de a aduce la aceeași masă autoritățile centrale, autoritățile locale pe de-o parte și reprezentații autorităților locale, pe de altă parte, pentru a identifica problemele cu care se confruntă revoluționarii și a găsi soluții", a specificat Gheorghe Costin.
La întrevederea cu presa au participat și fostul subprefect al Constanței, Adrian Nicolaescu, care, actualmente, are funcția de secretar general în Secretariatul de stat pentru Revoluționari și deputatul Daniel Budurescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cad primele capete în PDL-ul lui Chiru
Pagina a fost generata in 1.6531 secunde