Toader: Am luat act de decizia premierului de a trimite solicitarea de revocare. Până la finalul programului anunț dacă demisionez

146
Toader: Am luat act de decizia premierului de a trimite solicitarea de revocare. Până la finalul programului anunț dacă demisionez - tudoreltoaderzambetinquamoctavga-1555581663.jpg
Tudorel Toader a declarat, joi, după întâlnirea de aproximativ o oră cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, că a luat act de decizia premierului de a trimite la Cotroceni solicitatea de revocare din funcția de ministru al Justiției și că Viorica Dăncilă i-a cerut să ia în calcul și la varianta demisiei, după ce PSD a decis, miercuri, să-i retragă sprijinul politic. Toader a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta și joi, până la sfârșitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării. 


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să ia în calcul varianta demisiei. El i-a răspuns că își va lua un timp de reflexie, iar până la finalul programului de lucru, de joi, va anunța dacă demisionează sau nu.

"Guvernul este condus de primul-ministru, care are cuvânt decisiv în remanierea/numirea unui ministru. Punctul final este publicarea în Monitorul Oficial numele, prenumele noului ministru. Aici apare relația bicefală între premier și președinte. Problema este cum se ajunge mai repede. (...) Doamna prim-ministru mi-a cerut să iau în calcul, să mă gândesc și la varianta demisiei. Sigur că varianta este mai sigură, pentru că trece termenul și președintele poate numi noul ministru. Cu remanierea președintele se mai poate gândi, mai analizează. Doamna prim-ministru (...) nu poate să ceară demisia, pentru că demiterea este la modul imperativ, dar voința dânsei a fost să demisionez. Astăzi voi reflecta și până la sfârșitul programului vă voi comunica decizia pe care am luat-o. Repet, juridic nu poți să-i ceri cuiva demisia, dar voința dânsei este clară", a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader a explicat că va rămâne la ministerul Justiției până când va apărea în Monitorul Oficial numele noului ministru.

"Dacă voi demisiona, asta nu înseamnă că închid și plec la Iași. Mai vin o zi, două până se va numi noul ministru al Justiției", a completat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare a lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției și de numire a lui Eugen Nicolicea, anunță România TV. Anterior întâlnirii de la Palatul Victoria, Tudorel Toader a declarat că va prezenta românilor adevăratele motive care au dus la înlăturarea sa de la Ministerul Justiției.

Tudorel Toader a explicat, înainte de întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că a discutat și aseară cu aceasta și că nu i-a cerut să demisioneze, dar că din moment ce au fost trimise propunerile noilor miniștrii la Cotroceni, demisia lui rămâne fără obiect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5126 secunde