Potrivit anunțului făcut de prefectul Palaz,

Toate primăriile constănțene, cu excepția celei din Limanu, vor trimite acasă angajați

3146
Toate primăriile constănțene, cu excepția celei din Limanu, vor trimite acasă angajați - fda2be844681e814bb21ade3eaf745ca.jpg
Ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a solicitat, ieri, prefecților din toată țara, ca până la miezul nopții să transmită ministerului situația cu numărul persoanelor care vor fi disponibilizate din administrația publică locală. Această centralizare trebuie verificată de MAI, iar ulterior se va recurge efectiv la disponibilizarea funcționarilor. Blaga a declarat, în același context, că termenul limită până la care primarii din toată țara trebuie să prezinte prefecților noile organigrame este 16 august. De menționat este că pentru elaborarea organigramei în formulă restrânsă toți șefii administrațiilor publice locale sunt obligați să aibă avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Din acest punct de vedere, șeful MAI a cerut reprezentanților Guvernului în teritoriu să monitorizeze trimestrial, ulterior disponi-bilizărilor din primării, respectarea normativelor.
În ce privește județul Constanța, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a declarat ieri, ulterior videoconferinței, că "situația e gata", ea urmând să fie trimisă la MAI spre verificare. Abia apoi ea va fi dată publicității.
Prefectul Constanței a explicat că, pentru implementarea cât mai exactă a Ordonanței 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru adoptarea unor măsuri financiare, a solicitat primăriilor din județ să comunice inclusiv numărul persoanelor angajate special pentru realizarea și implementarea unor proiecte, tocmai în ideea de a avea o imagine fidelă a organigramelor. Prefectul a afirmat, însă, că nu toate administrațiile locale au răspuns solicitării.
"Ce pot să vă spun sigur este că toate primăriile vor trebui să dea afară. Mai puțin Limanu, care va trebui să angajeze", a specificat Claudiu Palaz, cu mențiunea că disponibilizările vor fi făcute luând în considerare numărul de locuitori al fiecărei unități administrativ-teritoriale în parte așa cum figurează el în evidențele Direcției Județene de Statistică, ulterior recensământului din decembrie 2009, și nu raportat la numărul care reiese din datele de la evidența populației. De aceea, prefectul a explicat că și acei primari care credeau că nu vor trimite oameni acasă, vor pune în aplicare Ordonanța 63, fiindcă dacă au calculat în funcție de numărul locuitorilor care figurează în datele de la evidența populației, previziunile lor nu sunt valabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2732 secunde