Toni Greblă a intrat în concediu de odihnă

67
Toni Greblă a intrat în concediu de odihnă - tonigrebla-1422359583.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională informează că judecătorul Toni Greblă a anunțat că, începând de astăzi, 27 ianuarie, va intra în concediu legal de odihnă.
Potrivit unui comunicat de presă al Curții Constituționale, plenul CC s-a întrunit luni pentru a lua act de declarația judecătorului Toni Greblă comunicată președintelui Curții, Augustin Zegrean, "în temeiul art. 64 lit. d) din Legea nr. 47/1992" privind organizarea și funcționarea instituției. Prevederea legală menționată stabilește că judecătorii CC sunt obligați "să comunice președintelui Curții Constituționale orice activitate care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul pe care îl exercită".
În declarația pe propria răspundere, Toni Greblă a afirmat că nu a desfășurat și nu desfășoară activități care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecător al Curții Constituționale pe care îl exercită în prezent, se menționează în comunicat.
"Având în vedere cele declarate, Plenul Curții Constituționale a decis că nu sunt incidente dispozițiile art. 62 din Regulamentul de organizare și funcționare a instanței constituționale, potrivit cărora «Judecătorii Curții Constituționale răspund disciplinar pentru încălcarea, cu vinovăție, a dispozițiilor art. 64 din Legea nr. 47/1992, republicată», astfel că, împotriva domnului judecător Toni Greblă nu poate fi pornită o acțiune disciplinară", se precizează în comunicatul CC.
Conform sursei citate, "ținând seama de faptul că demisia este un act juridic unilateral, plenul Curții Constituționale nu poate impune unui membru al instanței constituționale luarea unei astfel de decizii".
În acest context, judecătorul Toni Greblă a anunțat că, începând cu data de 27 ianuarie, va intra în concediu legal de odihnă, se mai arată în comunicatul CC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6417 secunde