Traficul din Constanța, fluidizat cu ajutorul unui sistem de monitorizare

355
Traficul din Constanța, fluidizat cu ajutorul unui sistem de monitorizare - trafic-1581527455.jpg

Articole de la același autor

Un sistem nou de management al traficului este inițiat în Constanța ca parte integrantă a strategiei Smart City. Astfel, atât constănțenii cât și turiștii vor beneficia de un trafic fluidizat, de creștere a siguranței în trafic și de reducere a numărului de accidente.

Potrivit administrației publice locale, toate intrările în municipiu vor fi monitorizate prin montarea unui sistem de numărare a autovehiculelor. Senzorii sunt amplasați la nivelul solului și au rolul de a detecta un vehicul care trece pe deasupra lui. Sistemul, compus din câte două bucle inductive care vor fi montate în asfalt pe fiecare bandă, detectoare și dispozitive care trimit informații către serverul principal, va furniza date despre gradul de încărcare auto în orice interval orar.

În funcție de valorile colectate din teren pot fi stabilite măsuri pentru îmbunătățirea traficului și resistematizarea rutieră. Lucrările au fost demarate ieri de SC Confort Urban SRL la intrarea în stațiunea Mamaia iar proiectul va cuprinde toate cele cinci zone de acces din municipiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4397 secunde