Președintele FMP, Cristian Diaconescu:

"Traian Băsescu a dat cel mai important test de consecvență în sprijinul justiției"

268
2

Articole de la același autor

Președintele Fundației Mișcarea Populară (FMP) și, totodată, candidat la prezidențialele din toamnă al Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, s-a aflat, ieri, la Constanța. Cu acest prilej, el a participat la o conferință de presă organizată de liderul constănțean Claudiu Palaz, care a spus că PMP este deja în campanie electorală. Alături de cei doi, s-a aflat și vicepreședintele PMP, Eugen Tomac. În cadrul întâlnirii cu presa, Diaconescu a vorbit despre actuala situație a justiției din România, despre stabilitatea pe plan național și extern, dar și despre profilul viitorului președinte al României.

Prezidențiabilul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, în contextul scandalului de trafic de influență în care este implicat fratele președintelui Traian Băsescu, că șeful statului a reacționat consecvent în sprijinul justiției și al independenței acesteia ca un adevărat om de stat fiind de "neînțeles" cum unii politicieni de dreapta nu înțeleg "miza" acestor zile, respectiv distrugerea independenței justiției.

Întrebat despre modul în care vor fi afectate imaginea și acțiunea șefului statului de arestarea fratelui său, Cristian Diaconescu a replicat că "scopul evident al întregului scandal generat în aceste zile este intenția clanurilor politico-financiare din România de a introduce sub control politic sistemul judiciar", subliniind faptul că o cedare a sistemului judiciar va avea consecințe dezastruoase pentru toți.

În opinia lui Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, în aceste împrejurări, președintele Traian Băsescu a reacționat constant ca un adevărat om de stat.

"Traian Băsescu a dat cel mai important test de consecvență în lupta sa pentru independența justiției. El a apărat justiția mai presus de orice, mai presus de familie, mai presus de propriul frate", a declarat Cristian Diaconescu.

De asemenea, la rândul său, Eugen Tomac a spus că PMP va rămâne în continuare alături de președinte.

În altă ordine de idei, întrebat care dintre posibilii candidați la prezidențiale, cu excepția sa, ar avea experiență profesională mai apropiată de mandatul de președinte, Cristian Diaconescu i-a enumerat pe Mircea Geoană, Mihai Răzvan Ungureanu sau Cătălin Predoiu, deoarece aceștia ar avea un posibil profil de președinte, restul putând fi doar "figuri simpatice".

El a adăugat că viitorul președinte trebuie să fie bine pregătit ca, imediat ce depune jurământul de credință, să-și poată exercita func-ția care solicită și o pregătire pe plan extern, dar care să vizeze și independența justiției. 

Comentează știrea

xxl
23 iunie 2014
mananci bok (rahat)

basescu tb sa demisioneze, pt ca stia ce face fra-su, pt ca se pupa tiganii interlopi. Un presedinte jalnic.

eu
23 iunie 2014
esti mai prost decat prevede legea

diaconescule, esti mai prost decat prevede legea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0522 secunde