Traian Băsescu: "Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit!"

426
Traian Băsescu:

Articole de la același autorFostul preşedinte Traian Băsescu a scris, vineri, pe Facebook, că bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit, relatează Antena3.ro


"Batausul de la Kremlin trebuie oprit!

O ruşine fără margini,

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.


Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.

Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.

Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromise şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou “business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.

Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania si Italia sunt primele care trebuie sa-si aminteasca", a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde