Traian Băsescu cere boicotarea unui lanț de benzinării

633
2
Traian Băsescu cere boicotarea unui lanț de benzinării - traianbsescu-1504957738.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte Traian Băsescu face un apel către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol, el spunând că în aceste stații de carburant sunt distribuite hărți ale Ținutului Secuiesc autonom și că "nicio companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției statului pe teritoriul căruia a fost primită".


Traian Băsescu a făcut aceste declarații sâmbătă, la Neptun, la Școala de Vară a tinerilor PMP.

"Aș remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit - așa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judicătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătorești. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o companie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparținând Ungariei. În toate stațiile Mol se distribuie hărți cu Ținutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toți cei care aveți mașini, vă rog din suflet nu mai cumpărați combustibil de la Mol", a afirmat fostul șef al statului, citat de News.ro.

Băsescu a continuat spunând că "nicio companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției statului pe teritoriul căruia a fost primită".

"Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpărați benzină de la Mol pentru că nicio companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ținutului Secuiesc, pe teritoriul unei țări în a cărei Constituție spune foarte clar că este stat unitar", a mai spus liderul PMP.

În discursul său, Băsescu s-a referit și la o declarație a liderului UDMR, Kelemen Hunor: "Eu nu am să uit declarația lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetățean român, că s-a născut aici. Din păcate, lider oportuniști, populiști din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria și realitățile țării în care te-ai născut și al cărei cetățean ești".

Ungaria a anunțat oficial vineri că nu susține aderarea României și Croației la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), invocând faptul că autoritățile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș.

Aproape 2.000 de persoane au participat miercuri, în fața Prefecturii din Târgu Mureș, la un miting de protest față de desființarea Liceului Teologic Romano-Catolic.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a afirmat, joi, în debutul ședinței de Guvern, că problema de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș nu este a instituției pe care o reprezintă, ci este o "problemă locală", existând o soluție, pe care nu a prezentat-o însă public. Premierul Mihai Tudose a comentat, ironic, că situația din Târgu Mureș este "ditamai problema națională", pe când adevărata criză este în Ucraina, unde sunt închise toate școlile românești.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea va iniția procedura de reînființare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș "imediat după ce condițiile legale vor permite", astfel încât unitatea de învățământ să funcționeze ca entitate juridică independentă.

"În ultima jumătate de an, în ultimele luni, am încercat să conving președintele statului și pe toți miniștrii educației că, în cazul liceului din Târgu-Mureș, are loc o încălcare continuă a drepturilor care, mai devreme sau mai târziu, va avea repercusiuni. Marți i-am cerut și președintelui Partidului Social Democrat să își asume curajul unei decizii politice în acest caz", a spus liderul UDMR.

Scandalul privind desființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș are la bază o decizie a Tribunalului Mureș din luna iunie a acestui an, prin care a fost anulată decizia din august 2015 a Inspectoratului Școlar Mureș care reglementa înființarea noii unități școlare.



Comentează știrea

constantean
9 septembrie 2017
benzina

nici o problema base! oricum de la mol si lukoil nu pun benzina nici daca trebuie sa imping masina la alta statie! probleme personale avute ma obliga sufleteste sa nu pun! ;-))

Basescu Chior
10 septembrie 2017
Boule idiot

Basescule sa te duci dracu

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2054 secunde