Traian Băsescu dă unde verde pentru proiectul Roșia Montană

427

Proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană a stat îngropat din 1996 din cauza lașității politicienilor, care "nu au vrut să îi doară capul", a declarat, astăzi, președintele Traian Băsescu, la Roșia Montană, el spunându-i unei jurnaliste că și presa este lașă, nevrând să arate realitatea.
Președintele Traian Băsescu a declarat că este în favoarea derulăruii proiectului minier, spunând că "orice țară care are resurse trebuie să le folosească". De asemenea, el a susținut că prin derularea acestei investiții s-ar crea locuri de muncă.

Șeful statului a mai spus că proiectul de la Roșia Montană "stă îngropat din 1997" din cauza lașității oamenilor politici.

"Poate interveni și lașitatea. Am văzut-o la foarte mulți oameni politici. Dacă acest proiect stă îngropat din 1997 până acum, să știți că unul din motivele serioase este lașitatea oamenilor politici, care nu au vrut să-i doară capul. Dacă ne găsea în plină exploatare creșterea de preț la aur? Dacă se dădea drumul la proiect din '97 ne găsea creșterea prețurilor la aur în plină exploatare", a afirmat președintele, potrivit Mediafax.

Întrebat de o jurnalistă dacă vrea să spună că premierul Emil Boc este laș, Băsescu a răspuns:

"Vă fac lași și pe dumneavoastră, toți cei care știți, dar nu aveți curaj să vă asumați să spuneți cinstit ce este aici. Toți ascundeți realitatea de la Roșia Montană - poluarea și afectarea gravă a mediului ca urmare a exploatării de către stat. Nu mă refer la premier, că nu el a fost ministrul Mediului, nu el a fost ministrul Culturii până acum. Premierului trebuie să-i vină niște miniștri cu soluțiile. Dar toți s-au ferit".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3919 secunde