Traian Băsescu i-a transmis un mesaj de felicitare Angelei Merkel

144
Traian Băsescu i-a transmis un mesaj de felicitare Angelei Merkel - basescu-1387288059.jpg
Președintele Traian Băsescu i-a transmis astăzi un mesaj cancelarului german, Angela Merkel, realeasă pentru a treia oară în acest post, în care o felicită "pentru soluția politică agreată privind semnarea acordului de guvernare", transmite Agerpres.ro.
"Doresc să vă transmit sincerele mele felicitări pentru soluția politică agreată privind semnarea acordului de guvernare. Mă bucur că destinul Germaniei va fi în continuare în mâinile Guvernului pe care îl veți conduce și în care CDU va fi partidul ce va continua să își imprime viziunea asupra politicilor guvernamentale", se arată în mesajul președintelui.
Potrivit președintelui, "este important ca Germania să rămână un exemplu de eficiență politică și economică pentru Europa". Băsescu își exprimă convingerea că "în această perioadă de turbulențe trebuie să avem un model de stabilitate care să inspire statelor Uniunii aplicarea soluțiilor care ne pot orienta spre cele mai bune rezultate".
Traian Băsescu susține că, pentru România, Germania rămâne un aliat și un prieten important și că "moștenirea politică a creștin-democrației germane continuă să ne insufle valori și principii pe care încercăm să le așezăm ca fundament al acțiunii noastre politice".
"Cu încrederea că veți îndeplini cu succes obiectivele propuse pentru noul mandat care v-a fost încredințat, vă rog să primiți, stimată Doamnă Cancelar, expresia înaltei mele considerații și prietenii", spune șeful statului în mesajul adresat cancelarului german.
Angela Merkel a fost realeasă pentru a treia oară cancelar al Germaniei de către deputați, cu o majoritate zdrobitoare.
Merkel, care începe un nou mandat de patru ani, va conduce o mare coaliție compusă din uniunile creștine (CDU și aliatul bavarez CSU) și social-democrați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3368 secunde