Concurs Traian Băsescu, la mitingul de susținere de la Cluj-Napoca. Președintele suspendat a aprins o "flacără a democrației" ce va fi purtată prin țară

307
Traian Băsescu, la mitingul de susținere de la Cluj-Napoca. Președintele suspendat a aprins o
Președintele suspendat Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la mitingul care s-a desfășurat la Cluj-Napoca pentru susținerea sa, în piață fiind prezente aproximativ cincisprezece mii de persoane. La sfârșitul mitingului, Băsescu a aprins o "flacără a democrației" care va fi purtată prin țară.

Participanții la miting au venit, sâmbătă dimineață, înainte de ora 10.00, în Piața "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, majoritatea îmbrăcați în alb, având pancarte cu inscripțiile: "Traiane nu ești singur, Clujul te susține", "Clujul este de partea ta", "România trezește-te, UE a reacționat deja, noi cât mai dormim?", "Plagiatorul sfidează poporul", "Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu suspendării președintelui", "Pro Traian Băsescu", "Respectați deciziile Curții Constituționale", "Traiane nu ești singur, eu sunt cu tine".

De asemenea, participanții au avut poze cu Traian Băsescu, precum și steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.

Oamenii au scandat "Jos USL" și "Băsescu, Băsescu!".

Înainte de discursuri, pe scena amblasată în Piața "Lucian Blaga" artiștii Aurel Tămaș, Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș au susținut un spectacol de muzică populară.

Au susținut discursuri fostul președinte al PDL, Emil Boc, actualul lider al democrat-liberalilor, Vasile Blaga , președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, liderul Noua Republică, Mihai Neamțu, eurodeputatul Cristian Preda, Gheorghe Flutur și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Emil Boc a declarat că actuala putere a transformat România "în oaia neagră a Europei", periclitând drepturile românilor și existența acestora în Uniunea Europeană.

La rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanților că dacă au venit atât de mulți la mitingul de susținere a lui Traian Băsescu, înseamnă că nu cedează, că vor lupta împreună împotriva regimului Ponta-Antonescu.

El a mai spus că "azi, la Cluj" oamenii cer "Jos Ponta" și ca hoții să plece acasă.

La miting a fost prezentă și fiica cea mică a președintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

Președintele suspendat Traian Băsescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o "flacăra democrației", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie și că va fi purtată prin țară de tineri de dreapta.

"De astăzi (n.r. - sâmbătă) până pe 29 iulie o flacără va arde, se va numi flacăra democrației și va fi purtată prin țară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecție lui Crin și Victor, o vom menține aprinsă, dacă românii vor spune «da» restaurației, o vom stinge până la alegerile viitoare", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că flacăra "va pleca" din Cluj - "capitala Ardealului", spre București.

După ce a aprins flacăra, Băsescu i-a înmânat-o unui tânăr îmbrăcat în tricou alb.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : Campanie de informare pentru referendum
Pagina a fost generata in 1.6712 secunde