Traian Băsescu: "Proiectul european trebuie relansat"

409
Traian Băsescu:
Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat, la Târgu Mureș, în cadrul dezbaterii "România și perspectivele Uniunii Europene", că proiectul european nu este unul eșuat, ci trebuie relansat și că riscul naționalist există și nu poate fi combătut decât dacă oamenii politici își asumă responsabil discursul european. 


"Aceste proiecte naționaliste prind tot mai mult la populația din UE pentru că partidele mainstream nu au reușit să rezolve problemele importante: terorismul, șomajul, tineri fără soluții, identitate europeană, politică externă comună, nu ne-au văzut cetățenii europeni ca fiind cei în mâna cărora să își pună viitorul, să spună «da, sunt eficienți, știu ce vor». În momentul de față, Uniunea Europeană nu are numai o criză de identitate, are o criză de perspectivă. Spunea cineva că par pesimist. Nu, eu trag un semnal de alarmă să revenim suporteri ai proiectului european corect, cel din tratate, și nu suporteri ai ideii suveranismului. Mă mai bat și cu pumnul în piept ca maimuța, spunând «eu țin cu poporul meu». A ține cu poporul tău este să fii acolo și să ai poziții care creează perspectiva prosperității poporului tău. Riscul naționalist există și el nu poate fi combătut decât dacă oamenii politici își asumă responsabil discursul european. Din păcate, suntem într-un moment în care toți se feresc de discursul european. Cred că proiectul european nu este un proiect eșuat, ci trebuie relansat", a declarat Traian Băsescu. 
Fostul președinte a susținut că Europa va avea liniște atât timp va exista Uniunea Europeană și cât timp ține la relația transatlantică. 


"Europa nu își poate garanta liniștea, avem nevoie de o Europă în care să credem și că vorbim despre ea așa cum este în tratate și avem nevoie ca această Uniune Europeană să aibă ca partener Statele Unite", a mai afirmat Traian Băsescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde