Traian Băsescu: Să renunțe la afirmații de acest gen

381
Traian Băsescu: Să renunțe la afirmații de acest gen - basescu-1362225237.jpg
Președintele Traian Băsescu se delimitează de afirmațiile ministrului de Externe, Titus Corlățean, potrivit cărora, dacă la Consiliul JAI de săptămâna viitoare se amână din nou decizia privind aderarea țării noastre la Schengen, România ar putea să nu mai fie interesată, transmite Mediafax.

Într-o precizare a purtătorului de cuvânt al șefului statului se arată că afirmațiile ministrului Titus Corlățean potrivit cărora, în cazul în care aderarea României la spațiul Schengen va fi amânată din nou cu prilejul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 7-8 martie, România nu mai este interesată de acest proces, "reprezintă strict opinia personală a ministrului Afacerilor Externe și pot fi considerate cel mult o propunere de poziționare".

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, se delimitează de aceste afirmații și reiterează faptul că România își menține întregul interes pentru aderarea la spațiul Schengen cât mai curând", precizează Bogdan Oprea.

De asemenea, președintele Traian Băsescu îl invită pe ministrul Titus Corlățean "să renunțe la afirmații de acest gen pentru a nu crea o percepție falsă în rândul statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la agenda europeană a României".

Șeful statului "îi cere, în schimb, să acționeze pentru îndeplinirea cu prioritate a tututor condițiilor directe si indirecte legate de acest proces".

"Aderarea la spațiul Schengen constituie un drept al României și al cetățenilor români stabilit prin tratatele constitutive ale Uniunii Europene și consemnat ca atare în Tratatul de Aderare al României. Domnul președinte Traian Băsescu susține, în continuare, că România trebuie să reușească să se integreze în spațiul Schengen", mai precizează Administrația prezidențială.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.411 secunde