"Bătaie" pe Colegiul 5

Trei liberali și un jurnalist se vor parlamentari pe stațiunile din sud

1558
4
Cu alegerile parlamentare bătând la ușă, membrii partidelor care se văd așezați pe scaunele din Senat sau Camera Deputaților își dezvoltă deja strategiile de campanie. Totuși, la ora actuală, candidaturile pentru fiecare colegiu în parte la nivelul alianțelor și partidelor sunt sigure doar pentru câțiva.


Dacă cei care ocupă deja funcții în Parlamentul României știu clar că își vor păstra colegiul pe care au candidat în 2008, pentru ceilalți, viitorul este cam nesigur. Deși în primă fază s-ar putea crede ce aceasta este o problemă existentă doar la nivel de alianță, negocierile cele mai dure se poartă, de fapt, în interiorul partidelor.

Astfel, în cadrul aceleiași formațiuni, membrii stau la coadă pentru un post de senator sau unul de deputat. O situație de acest tip găsim și la nivelul Partidului Național Liberal Constanța, care, în urma negocierilor cu USL, a reușit să obțină Colegiul 5. Concret, este vorba de regiunea care cuprinde localitățile Mangalia, Limanu, Tuzla, 23 August, Costinești și Pecineaga. Deși mulți l-ar fi văzut pe Victor Manea favorit pentru acest colegiu, liberalul fiind responsabil în ultimii ani cu regiunea în cauză, surse din cadrul partidului susțin că acesta nu este singurul pretendent. Ceilalți liberali care ar putea să-i ia locul în Parlament lui Manea sunt fostul consilier județean Dănuț Zepa Antonoaea și actualul consilier municipal Radu Bogdan Matei. Mai mult de atât, se pare că în cursa pentru Colegiul 5 s-ar putea lansa și jurnalistul Radu Tudor. Alesul, însă, va fi stabilit, cel mai probabil de membrii Biroului Județean al partidului.



Comentează știrea

Hanibal
19 septembrie 2012
se vor parlamentari

P|na acum s-au ales si se vor alege intre ei.Problema e cine-i va vota. Electoratul s-a saturat sa -i vada in postura de candidati sau alesi,pe aceeasi indivizi mediocrii,fara profesie si fara merite care-si fac o cariera nemeritata in politca.Din pacate,speranta de a avea o clasa politica de calitate este in continuare de nerealizat.MRU,"tanara speranta" si-a compromis viitorul permitand ca organizatiile sale din teritoriu sa incapa pe mana impostorilor si mediocritatilor de genul lui Culețu, Iustian -Pupi figura anodina de frizer cu mandolina,Eugen Cojocaru si alte asemenea specimene declasate.Schimbarea clasei politice va putea incepe peste 2-3 generatii,cand nimeni nu va mai sti ca tanarul candidat a mostenit averea strabunicului său care a jefuit statul si a saracit populatia,tSi totul se va repeta sub alte forme.Suntem o tara balcanica si nu vrem democratia occidentala.Romania ramane tara bacsisului, a coruptiei generalizate pe care in curand,cu ajutorul politicianistilor,o vom legaliza.Arghezi,adresandu-se unui tanar,ii recomanda acestuia: " Sfatul meu este sa te faci om politic,omuleț politic,lichea politica,ganganie politica.Cel din urma politician bate cu o suta de lungimi pe cel mai destoinic dintre carturari,industriasi,negustori si muncitori.....In prima zi de guvernare ia mita un comision de cateva milioane.Vinde Statul zilnic in fragmente de pamant,de ape,de mine,de paduri....Starpitura se face personagiu.Clientul prezumtiv al Codului Penal e legiuitor si paznic al drepturilor si datoriilor obstesti".Dar cine e dispus sa-l citeasca pe Arghezi?

Optimistul
19 septembrie 2012
Jos palaria !

Felicitari pentru comentariul excelent ! Sa dea bunul Dumnezeu ma macar nepotii nepotilor nostri sa instaureze monarhia

Răspuns la: se vor parlamentari
Adăugat de : Hanibal, 19 septembrie 2012
P|na acum s-au ales si se vor alege intre ei.Problema e cine-i va vota. Electoratul s-a saturat sa -i vada in postura de candidati sau alesi,pe...
Gheorhe
19 septembrie 2012
pacat

Pacat ca esti omul unei singure carti, "Arghezi" - PLUMB - asa cum este Romania sub Basescu, dar citeste si tu Eminescu : "De la Nistru pan la Tisa tot romanul....... Semneaza si tu mai romaneste.

gina
19 septembrie 2012
pt Gherghe

Bai retardule PLUMB e scris de Bacovia

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : PSD ar putea fuziona cu UNPR
Pagina a fost generata in 0.4637 secunde