Tudorel Toader îi trimite astăzi lui Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr

140
Tudorel Toader îi trimite astăzi lui Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr - toader-1545893511.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că trimite joi președintelui Klaus Iohannis documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr și pentru cei cinci procurori respinși la parchete, printre aceștia aflându-se și Adina Florea, pentru șefia DNA.


"Astăzi voi trimite la președinte solicitarea oficială de revocare din funcție a procurorului general al României. Au trecut aproape două luni de zile. Procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal, poate fi înțeles, dar, ca procuror general, este imposibil de înțeles. De ce anume? Pentru că s-a adresat la contenciosul administrativ din Alba Iulia ca persoană fizică, dar eu am evaluat, nu persoana fizică, ciu procurorul general. M-am referit la deficiențele manageriale de care domnia sa a dat dovadă", a declarat, joi dimineață, Tudorel Toader.


În prezent, instanța are pe rol dosarul prin care Augustin Lazăr a cerut suspendarea revocării, însă Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să decidă cine are competența de a-l judeca: Alba Iulia sau București. 


Ministrul Justiției a precizat, recent, că va trimite din nou și celelalte cinci propuneri de procurori refuzate de șeful statului, printre care se numără și cea a Adinei Florea la conducerea DNA.


Întrebat dacă este vorba de aceleași cinci propuneri, ministrul Justiției a răspuns: "Sigur că da, arătându-i că nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris".


Chestionat dacă o trimite din nou pe Adina Florea, Toader a precizat: "Pe ceilalți cinci, toți. Arătându-i că nelegalitatea arătată de președinte nu a existat și nu există".


În prezent, Adina Florea este procurorul-șef adjunct al Secției de investigare a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.


Pe 28 noiembrie, președintele anunța că o respinge pe Adina Florea pentru conducerea DNA, dar și pe Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; pe Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism; pe Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și pe Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Șeful statului a motivat respingerile precizând că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7622 secunde