Tuzla, sat fără câini. Primarul a fost demis, viceprimarul arestat

839
1

Articole de la același autor

Cu primarul demis de prefect, vice-primarul arestat și un consiliu local care nu funcționează la parametri normali, comuna Tuzla pare ca și cum ar fi fost lovită de un blestem.

Magistrații de la Tribunalul Constanța au emis, ieri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele viceprimarului Taner Reșit, cel care ar fi trebuit să treacă la cârma localității după demiterea primarului Constantin Micu. Alături de el va sta în arest și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale.

Cele trei ceasuri rele ale zilei de marți au început cu primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. Dimineață, prefectul Ion Constantin a semnat ordinul prin care a dispus încetarea mandatului de primar pe motiv că șeful administrației locale are cazier.

Anul trecut, primarul din Tuzla, Constantin Micu, de la PSD, a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pentru delapidare. Anchetatorii l-au trimis în fața instanței după ce au descoperit că s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil autoturisme ce nu se aflau în proprietatea administrației locale, producând astfel un prejudiciu primăriei în valoare de 5.000 de lei.

Ordinul de încetare a mandatului semnat de prefect a fost comunicat primarului, consiliului local al comunei Tuzla și secretarului. În aceste condiții, atribuțiile primarului Constantin Micu urmau să fie preluate de viceprimarul Taner Reșit până la alegerile locale de anul viitor.

Exact când se afla în culmea fericirii că administrația va fi condusă de el, peste Taner Reșit au venit procurorii DNA care l-au reținut fiind acuzat de șantaj.

Alături de el a fost luat la întrebări, tot pentru șantaj, și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale. Potrivit procurorilor, în perioada 16 august - 8 septembrie 2015, Taner Reșit și Ștefan Radu, pentru a ob-ține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, l-au amenințat pe acesta din urmă că îi alungă clienții și că vor împiedica accesul în spațiul comercial prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective. Mai mult, în același context, anchetatorii susțin că, în cursul zilei de 8 septembrie, Ștefan Radu, în prezența viceprimarului din Tuzla, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective.

În cursul zilei de ieri, cei doi au fost prezentați Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La final, magistrații au emis pe numele lui Taner Reșit și Ștefan Radu mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța.

În aceste condiții, Primăria comunei Tuzla a rămas fără conducător. Drept urmare, prefectul Ion Constantin va dispune convocarea unei ședințe de îndată în cadrul căreia va fi ales un viceprimar cu atribuții de primar dintre consilierii locali.

Comentează știrea

vadim
17 septembrie 2015
toti sunt penali la uniunea tatara

Cum poate sa arate uniunea tatara cand astia sunt tatarii penali de la uniunea tatara : presedintele eserghep care conduce tatarii este condamnat definitiv penal , cunoscut mafiot constantean , vicepresedintele este fost puscarias si el , deputatul este hot cunoscut in comunitate , tatarul asta de la tuzla este in conducere la udttmr si fost sofer al lui eserghep , turgai presedintele tatar la valu este peste . Voi nu aveti oameni normali?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Viceprimarul din Tuzla, ARESTAT!
Miercuri, 24 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Anchetă la Școala din Tuzla
Pagina a fost generata in 0.5392 secunde