UDMR se abține la votul privind moțiunea PNL-USR

80
UDMR se abține la votul privind moțiunea PNL-USR - kelemenhunor-1486561528.jpg

Articole de la același autor

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, astăzi, că parlamentarii formațiunii se vor abține la votul pe moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România".


"Astăzi, deputații și senatorii UDMR se vor abține la vot. (...) Astăzi, după toate greșelile Guvernului, dar necunoscând ce ar dori să facă inițiatorii acestei moțiuni de cenzură (PNL și USR — n.r.) dacă Guvernul ar cădea, nu se poate vota cu conștiința împăcată nici împotriva moțiunii, dar nici în favoarea ei", a spus acesta, în Parlament, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.
Potrivit Agerpres, Kelemen Hunor a afirmat, în luarea sa de poziție, că în România nu se mai poate vorbi despre un stat de drept și că factorii decidenți ar trebui să ia o hotărâre dacă fac "pasul decisiv" pentru îndreptarea acestei situații sau dacă preferă ca "România să fie în continuare un stat aparent eșuat, cu guverne succesive care nu vor guverna și cu un Legislativ care nu legiferează".


"Pentru noi însă, în acest moment, preocuparea esențială nu este soarta Guvernului Grindeanu, dilema noastră nu este dacă acest Guvern, la nici două luni de la alegerile parlamentare, mai are majoritate sau nu. Preocuparea noastră reală și întrebarea pe care o punem este dacă în România anului 2017 există separarea reală a puterilor în stat sau dacă această separare este doar o ficțiune. Răspunsul meu este cât se poate de clar și vă spun cu profundă tristețe — în România este din ce în ce mai greu să spui că există stat de drept. Nu doar din 31 ianuarie, ci de ani de zile nu mai putem vorbi de stat de drept. Dacă legile votate în Parlament nu sunt aplicate și nu sunt respectate, oare putem vorbi de stat de drept în sensul real al acestei sintagme?", a punctat liderul UDMR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.111 secunde