Udrea se gândește la șefia PDL: "E greu să spun, trebuie văzut ce zic liderii din teritoriu"

168
1
Liderul PDL Elena Udrea a fost întrebată dacă își dorește președinția partidului, ea spunând că îi este greu să răspundă, că sunt discuții în partid în acest sens, dar trebuie văzut ce părere au liderii din teritoriu ai formațiunii.

Întrebată unde a greșit PDL, Udrea a răspuns: "Am greșit când ne-am dezis de propriul Guvern, ne-am dezis de Guvernul Boc. Dacă Boc ar fi plecat de la Guvern mai devreme, situația era alta. Dacă schimbam Guvernul mai repede, situația era alta, mai scăpam de presiunea populară", a spus Udrea. 


Ea a mai precizat că a fost o greșeală faptul că s-a stat cu președintele partidului în fruntea Guvernului în timp de criză atât de mult.

Întrebată dacă președintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să demisioneze, Udrea a răspuns că este nevoie de o analiză serioasă la nivelul partidului.

Totodată, în cadrul unei emisiuni televizate, Elena Udrea a fost întrebată dacă este interesată de șefia PDL iar ea a răspuns: "Este greu să vă spun. Trebuie văzut ce zic liderii partidului din teritoriu".

Ea a menționat însă că sunt discuții în partid în acest sens.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a convocat pentru astăzi Colegiul Director al partidului, din care fac parte membrii conducerii centrale a PDL și liderii organizațiilor județene.

"Din dispoziția președintelui PDL, Vasile Blaga, vineri, 14 decembrie, la ora 11.00, va avea loc ședința Colegiului Director Național al Partidului Democrat Liberal, la Sala de Grup a PDL din Camera Deputaților", informează PDL.

Ședința Colegiul Director al PDL va avea loc în condițiile în care ARD, alianța constituită în jurul partidului, a înregistrat un eșec la alegerile parlamentare de duminică.

Luni la prânz, prim-vicepreședintele Cezar Preda a demisionat din funcție.

La rândul său, Adriean Videanu a declarat că în partid urmează să se facă o analiză, iar măsurile decise vor fi anunțate.

În același timp, au început să circule zvonuri despre iminenta demisie a lui Vasile Blaga de la șefia partidului.


Comentează știrea

Hanibal
14 decembrie 2012
mimosa pudica

Dupa cum se vede,PDL este hotarat sa se autodesfiinteze.Daca s-a ajuns chiar si numai la ideea ca dna Udrea sa preia conducerea PDL este clar ca acest partid trece printr-o criza profunda.Vrea sa ne convinga de faptul ca greselile PDL,n-au nici o legatura cu persoana sa si a altora,care acum fac pe desteptii,dar care la vremea respectiva n-au avut curajul si dorinta de a renunta la guvernare.Cauzele reale ale caderii PDL(ARD) sunt ignorate sau minimalizate.Nu masurile de austeritate i-au nemultumit pe romani,ci felul cum au fost gandite si aplicate.Daca s-ar fi prevazut reducerea veniturilor proportional cu functiile tuturor categoriilor incepand cu presedintia,guvernul,cu parlamentul si continuand cu toate institutiile,cetatenii ar fi inteles si acceptat.A lipsit actiunea de pregatire psihica si politica a cetatenilor,fapt grav care anuleaza pretentiile PDL de a fi fost un partid democrat.PDL n-a fost capabil sa simuleze o minima rezistenta in fata pretentiilor FMI,BM,UE si a altor majuscule.PDL devenea partid erou daca,nereusind nimic in acest sens,si-ar fi dat imediat demisia de la guvernare,lasand USL sa se compromita iremediabil.Dna Udrea face acum pe mimosa pudica,ignorand antipatia pe care a provocat-o romanilor prin felul in care s-a comportat in diverse imprejurari.De ce n-a plecat dansa mai devreme?Realitatea este ca Romania n-a avut si nu are oameni politici pe masura vremurilor.Ce s-ar fi ales de Romania daca in 1916 si 1940 destinele romanilor ar fi fost conduse de USL si PDL? Atata vreme cat partidele,politicienii,parlamentarii nu sunt capabili sa ne convinga de faptul ca detin functiile spre binele si interesul general,nimic nu se va schimba in tara noastra Si asa ceva nu se poate realiza decat printr-o schimbare radicala in ceea ce priveste selectia liderilor si schimbare,educarea politica a electoratului.Si mai este ceva.Revolutia reala si schimbarea mult dorita nu va putea incepe pana cand nu vor fi confiscate averile ilicite.Judecand dupa faptele de coruptie discutate,judecate si condamnate sau prescrise in ultimii 3-4 ani,ne putem face o idee despre ce s-a intamplat in perioada 1990-2008.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2706 secunde