Unde va face Klaus Iohannis primele vizite externe

105
Unde va face Klaus Iohannis primele vizite externe - undevafaceklausiohannisprimelevi-1420474205.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chișinău, Berlin și Paris, pregătindu-se un profil extern al președintelui, a declarat, ieri, prim-vicepreședintele PNL, Mihai Ungureanu, consilier personal al șefului statului.

Ungureanu a fost întrebat înaintea ședinței conducerii restrânse a PNL care este activitatea sa în calitate de consilier al președintelui României.

"Accentul cade pe politica externă și de securitate acum. Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale", a declarat Ungureanu.

El a menționat că se va ocupa de domeniul politicii externe și îl va însoți pe președintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziția de consilier prezidențial.

"Eu nu pot să-i dau sfaturi, cel mult sugestii. Discuția pe programul de vizite externe este esențială în momentul de față", a mai precizat Ungureanu.

El a mai declarat că, în luna ianuarie, președintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, cu o componentă NATO și UE, Consiliul European și Comisia Europeană, dar și în Republica Moldova.

"Luna ianuarie este și luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din București, așa numita recepție de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă", a mai spus Ungureanu.

De asemenea, el a menționat că, în luna februarie, în prima parte vor fi reuniunea Consiliului European, dar și o serie de vizite bilaterale, între care la Berlin și Paris. Totodată, Ungureanu a menționat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la momentul potrivit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9292 secunde