USL a decis constituirea unui Forum constituțional

186
Uniunea Social Liberală a decis constituirea unui Forum constituțional, care va fi condus de o persoană din societatea civilă și în care vor fi reprezentate principalele instituții ale statului, raportul acestuia urmând să stea la baza activității Comisiei de revizuire a Constituției, a anunțat premierul Victor Ponta, copreședinte al Uniunii.


"În ședința Comisiei de revizuire a Constituției s-a stabilit să avem un forum constituțional coordonat de o persoană din societatea civilă. În acest Forum constituțional să fie reprezentate toate instituțiile, Guvernul, Președinția, Curtea Constituțională, Consiliul Superior al Magistraturii și toate organizațiile neguvernamentale care doresc să participe la acest efort, să se depună propunerile de revizuire atât din partea partidelor, cât și din partea oricăror altor organizații", a detaliat premierul Ponta, pentru Mediafax.

Forumul constituțional va organiza dezbateri în București și în țară, până pe 5 mai, urmând ca după această dată, pe baza raportului întocmit de acesta, să se treacă la Comisia parlamentară, adică în mod efectiv la procedura de revizuire a Constituției adoptată cu două treimi în ambele Camere ale Parlamentului.

"Ne mobilizăm cu toții să avem adoptată până la sfârșitul sesiunii parlamentare și pe parcursul verii și în luna septembrie să existe posibilitatea de a se dezbate rezultatele comisiei și, undeva în jur de 1 octombrie, să putem să avem referendumul constituțional, în așa fel încât, practic, procedura să fie îndeplinită", a afirmat liderul USL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3901 secunde