USL Constanța cere înființarea a 100 de secții de votare pe litoral

417
1
USL Constanța cere înființarea a 100 de secții de votare pe litoral - sectiidevotare-1342541403.jpg
În timp ce în Diaspora se restrâng secțiile de votare deși românii din străinătate au solicitat să fie cât mai multe, în disperare ca președintele Traian Băsescu să fie demis, useliștii atacă cu toate "armele" pe teritoriul țării.
În cursul zilei de ieri, Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanța, spre soluționare, solicitarea USL de înființare a circa 100 de secții de votare suplimentare pe litoral, Radu Mazăre motivând că în lipsa acestora ar fi privați de dreptul de a vota participanții la Liberty Parade, Stufstock sau Jessie J.
În solicitarea adresată BEC, semnată de către președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, se precizează că se are în vedere faptul că numărul turiștilor pe litoral la fiecare sfârșit de săptămână pe perioada vacanței de vară depășește, conform estimărilor MDRT, 140.000.
"Considerăm că este imperios necesar să se suplimenteze numărul secțiilor de votare de pe litoral unde sunt înregistrate unități cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare", susțin semnatarii.
"Fără organizarea unui număr de aproximativ 100 de secții de votare în localitățile Constanța, Mangalia, Năvodari, Eforie, Costinești, Limanu, toți turiștii care se vor afla pe litoral vor fi privați de dreptul constituțional de a-și exprima opțiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României" , motivează USL în adresa înaintată BEC.
În susținerea solicitării, Mazăre și Dragomir precizează că, pe lângă acțiunile din calendarul turistic "Litoral 2012", în Mangalia se va desfășura evenimentul Liberty Parade, unde se estimează că vor participa 60.000 de persoane, în stațiunea Vama Veche se va desfășura Stufstock, unde se estimează că vor participa 20.000 de persoane, iar în Mangalia va fi concertul lui Jessie J în 28 iulie, la care se estimează participarea a 10.000 de persoane.
În plus, USL menționează că la zilele orașului Năvodari se estimează participarea a circa 10.000 de persoane, unde vor participa și alte persoane în afara celor cazate pe litoral.
Solicitarea USL a fost înaintată de BEC spre competentă soluționare către prefectul județului Constanța, Bogdan Huțucă.
În aceste împrejurări, este posibil ca, în timp ce numai pe litoralul românesc să existe 100 de secții de votare, românii din Diaspora să aibă la dispoziție un total de doar 300 de secții de votare.

Comentează știrea

radu
18 iulie 2012
lucrati baieti

va da-ti seama ce fraudare masiva se pregateste?astia au un singur scop si niciu-n dumnezeu.PONTA PLAGIATU/DEMISIA.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1711 secunde