USR atacă la CCR proiectul de lege privind Statutul magistraților

142
USR atacă la CCR proiectul de lege privind Statutul magistraților - usratacalaccrdanbarnausr-1513779491.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii USR au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, adoptată de Senat, a anunțat președintele Uniunii, deputatul Dan Barna.

"Nu este un sfârșit de drum și vreau să transmit un mesaj foarte clar întregii societăți: vom continua lupta cu toate instrumentele și cu toate mijloacele legale, parlamentare și civice pe care le avem la dispoziție. Evident că vom contesta la CCR această lege, au anunțat și colegii de la PNL. Trebuie utilizat orice instrument pe care reușim să-l identificăm - și legal, și civic - pentru a bloca, în cele din urmă, intrarea în vigoare a unei astfel de legi. Bineînțeles, și președintele va avea punctul său de vedere. Aceste legi sunt împănate de motive de neconstituționalitate. Colegii mei de la departamentul juridic lucrează în prezent pentru a definitiva textul contestației", a declarat Dan Barna, la Parlament, citat de Agerpres.

El a mai spus că, în continuarea săptămânilor în care Parlamentul a devenit pur și simplu un loc de joacă pentru majoritatea PSD, prioritatea imaginară și conștientizată legată de legile Justiției face ca bugetul să fie ignorat.

"Am venit la acest plen reunit care vedem că nu se mai întâmplă, a apărut apoi un mesaj. Constatăm că deciziile Birourilor permanente reunite, cel mai puternic for al Parlamentului, sunt ignorate sau suprascrise prin mesaje pe SMS. Practic, este o joacă cu regulamentul și cu procedurile fără precedent în istoria acestui Parlament", a adăugat liderul USR.

Senatul a adoptat, în ședința plenului de marți, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor. Au fost înregistrate 80 de voturi "pentru". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0998 secunde