USR condamnă "confiscarea voturilor" din Republica Moldova

279

Articole recomandate

Uniunea Salvați România își exprimă îngrijorarea profundă față de situația de la Chișinău și condamnă "furtul voturilor cetățenilor de către forțele oligarhice și pro-ruse din capitala Republicii Moldova".

"Uniunea Salvați România își exprimă îngrijorarea profundă față de situația din capitala Republicii Moldova și condamnă cu fermitate furtul voturilor cetățenilor de către forțele oligarhice și pro-ruse de la Chișinău. Dreptul poporului de a-și alege propria conducere este principiul primordial al democrației. Atunci când procesul de votare este confiscat de autorități doar pentru că rezultatul nu convine unor interese personale ori de grup, nu mai putem vorbi de existența democrației, ci de o formă sau alta de dictatură", se arată într-un comunicat al uniunii.

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat că singura speranță stă în implicarea cetățenilor.

"Republica Moldova este astăzi un stat capturat de oligarhi și de forțele pro-ruse, iar singura speranță stă în implicarea cetățenilor. Eu și colegii mei din Uniunea Salvați România condamnăm cu fermitate acest act de o gravitate extremă, care încalcă statul de drept, democrația, drepturile și libertățile cetățenilor și voința liber exprimată a acestora. Atunci când într-un stat nu mai este respectat nici măcar dreptul la vot, acel stat ajunge să nu mai funcționeze democratic. Suntem în continuare alături de cetățenii Republicii Moldova care au demonstrat că își doresc o capitală europeană într-un stat european", a spus Dan Barna.

Decizia celor două instanțe de la Chișinău care au invalidat rezultatele alegerilor din 3 iunie pentru Primăria Chișinău reprezintă, în opinia USR, "cel mai grav act de încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept și a voinței cetățenilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1626 secunde