USR propune ca unii bani obținuți din exploatarea gazelor din Marea Neagră să meargă la Pilonul II

220
USR propune ca unii bani obținuți din exploatarea gazelor din Marea Neagră să meargă la Pilonul II - usrpropune-1566852920.jpg
Deputatul Claudiu Năsui, de la USR, a afirmat că banii proveniți în urma exploatării gazelor din Marea Neagră ar trebui să meargă la Pilonul II de pensii. El a precizat că, în cazul în care banii ar ajunge la bugetul de stat, atunci oamenii politici i-ar folosi în interes propriu.


"Vom exploata gazele din Marea Neagră, dar ce vom face cu banii? Așa cum se prefigurează lucrurile, banii vor merge la bugetul de stat. Adică vor merge predominant pe salarii și pensii, inclusiv pensii speciale. Ce-i drept vor merge și spre investiții, dar știți cât? Conform ultimelor date bugetare, doar 7.3%. Restul vor plăti toate sinecurile, toate pilele și mai ales toate ciupelile și pensiile speciale (9 miliarde de lei doar anul trecut). Mai mult, chiar și din acel procent de investiții, o bună parte sunt de fapt acel faimos program PNDL din care politrucii au furat ca din codru. Oare nu o mai exista altă soluție pentru ca fondurile să ajungă să beneficieze fiecărui român? USR pune în dezbatere ideea ca fiecare să primim o cotă parte din veniturile rezultate din exploatarea gazelor prin conturile noastre de pilon 2", a scris, Claudiu Năsui, pe Facebook.


Deputatul USR mai spune că, deși socialiștii susțin că Pilonul II de pensii nu este bun și au vrut să îl desființeze, sistemul funcționează și dă roade de peste un deceniu.


În altă ordine de idei, Claudiu Năsui a mai explicat cum ar funcționa sistemul de investiție al banilor proveniți din exploatarea gazelor.


"Cum ar funcționa sistemul? Fiecare român ar primi o parte egală din veniturile din acele resurse în contul lor de pilon 2. Cei care nu au cont, ar avea unul special pentru banii aceștia. De acolo, totul ar funcționa absolut identic cu pilonul 2 de azi. În propunerea noastră, pentru fondurile acestea administratorii de fonduri de pensii ar primi și mandatul de a investi minim 50% în diverse sectoare care să ajute economia României. De exemplu, în sectorul energetic pentru a ajuta la ceea ce se numește «tranziția energetic», adică trecerea la surse de energie nepoluante și/sau regenerabile. Sau pentru industria care ar putea prelucra gazul la noi în țară. Nu e păcat să avem gaz pe care să-l exportăm după care să importăm produse finite?", a spus deputatul USR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3068 secunde