Deputatul Stelian Ion:

"USR va contesta la CCR modificările la Statutul Magistraților"

279
Deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, a anunțat, ieri, că Uniunea Salvați România va contesta la Curtea Constituțională modificările la Statutul judecătorilor și procurorilor dacă va avea și susținerea PNL. Printre altele, el a menționat că textele rezultate sunt neclare.


"Ni se par, în continuare, niște texte neclare. Vorbim cu colegii din PNL să o contestăm la Curtea Constituțională. Cred că nu este un secret pentru nimeni", a afirmat deputatul USR, membru în Comisia specială pentru legile Justiției.


El a subliniat că USR este nemulțumit de respingerea amânării discutării acestor modificări până la pronunțarea Comisiei de la Veneția.


"Ceea ce mai mult ne nemulțumește este faptul că nu s-a răspuns pozitiv solicitării noastre de a se amâna tranșarea acestei chestiuni în cadrul acestei comisii speciale după ce se va pronunța Comisia de la Veneția. Este deja sesizată Comisia de la Veneția cu aceste legi. Această grabă nu face decât să sporească suspiciunile care există cu privire la intențiile PSD referitoare la justiție. Mai mult decât atât, judecătorii au semnat masiv, în număr de aproape 1.000 deocamdată, o rezoluție prin care solicită în mod expres acestei comisii să temporizeze dezbaterile și să aștepte să se pronunțe Comisia de la Veneția", a spus Stelian Ion.


De asemenea, el a adăugat că este vorba de anumite texte foarte importante, pentru că ele vor angaja pe viitor răspunderea magistraților. "Situația nu poate fi tratată superficial aruncând două texte scrise pe genunchi seara. Da, textele sunt neclare și da, vom contesta, dacă avem suportul colegilor din PNL și al celorlalți, la CCR", a adăugat deputatul USR.


Potrivit Agerpres, președintele Comisiei speciale pentru legile Justiției, Florin Iordache, a declarat, ieri, după adoptarea în comisie a modificărilor la Statutul judecătorilor și procurorilor, că nu mai există motive ca această lege să fie contestată la Curtea Constituțională, afirmând că CCR s-a pronunțat în cele două decizii anterioare.


Comisia specială pentru legile Justiției a adoptat, ieri, modificările la Statutul judecătorilor și procurorilor, lege reexaminată ca urmare a deciziei Curții Constituționale, cea mai importantă schimbare fiind definiția erorii judiciare. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este for decizional în acest caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.948 secunde