Vasile Blaga: "Revendicările sindicaliștilor din învățământ sunt justificate"

75
Vasile Blaga:

Articole de la același autor

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, că "sunt justificate" revendicările sindicaliștilor din învățământ și a precizat că PDL susține la modificarea Constituției includerea în legea fundamentală a alocării pentru învățământ a 5% din PIB.

"Sunt justificate revendicările în primul rând prin prisma promisiunilor electorale neonorate de către actuala putere. Un procent de 5% pentru învățământ, ei cer 6% pentru că, probabil, se gândesc și la un punct pentru cercetare, deci 5% pentru învățământ susținem și noi și chiar la modificarea viitoarei Constituții pentru că altfel guvernele una spun și alta fac. Dacă trecem în Constituție 5% din PIB pentru învățământ problemele se vor rezolva", a precizat Blaga.

El a arătat că situația din sănătate este într-adevăr disperată și a mai spus că este o gestionare foarte proastă a fondurilor publice.

Peste 1.000 de membri ai Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" au pichetat, ieri, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii și deputații să aloce 6% din PIB pentru învățământ. Pe lângă solicitarea de acordare a 6% din PIB, sindicaliștii cer modificarea Legii educației naționale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învățământ (didactic, didactic auxiliar și nedidactic), debirocratizarea actului educațional, depolitizarea sistemului de învățământ preuniversitar și deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare și nedidactice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3408 secunde