Concurs Victor Ponta, chemat vineri la ANAF cu declarațiile de venit pe 2007 și 2008

257

Articole de la același autor

Liderul PSD, Victor Ponta, a primit o invitație de la ANAF, în care este solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declarațiile de venit pe 2007 si 2008 și cu re-gistrul jurnal de încasări și plăți.
Adresa aparține Direcției Gene-rale a Finanțelor Publice a Munici-piului București, Activitatea de Inspecție Fiscală, Serviciul de Inspecție Fiscală Persoane Fizice.
Ponta este informat că, pe 6 iunie 2011, organele de inspecție fiscală din cadrul ANAF Sector 1 s-au deplasat la domiciliul fiscal al acestuia din București, în vederea efectuării unei inspecții fiscale.
În adresă se menționează că pe data de 6 iunie 2011 inspec-torii fiscali s-au deplasat la "domiciliul fiscal" din București de pe strada Jiului "în vederea efectuării inspecției fiscale". Deoarece "inspecția nu s-a putut efectua", Victor Ponta a fost chemat la sediul ANAF sector 1 pentru a prezenta o copie a cărții de identitate, declarațiile anuale de venit din 2007 și 2008 și regis-trul jurnal de încasări și plăți.
Președintele PSD este averti-zat, în finalul invitației, că nepre-zentarea la ANAF constituie contravenție și se sancționează cu amendă, cu excepția cazului în care nu sunt întrunite elemen-tele constitutive ale unei infracțiuni.
Invitația primită de Ponta este datată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un control făcut de ANAF la complexurile energetice Turceni și Rovinari ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Șova, din care a făcut parte și Victor Ponta ca "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că mai mult de jumătate din banii încasați de SCA "Șova & Asociații" de la Turceni și Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiți necuvenit în baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor privind achizițiile publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0647 secunde