Victor Ponta se va întâlni la Madrid cu regele Juan Carlos I și cu premierul spaniol

62

Articole de la același autor

Primul-ministru Victor Ponta va efectua începând de astăzi, 22 iulie, o vizită de lucru la Madrid, unde se va întâlni cu omologul său spaniol Mariano Rajoy, precum și cu regele Juan Carlos I al Spaniei, printre obiectivele vizitei numărându-se reconfirmarea sprijinului Spaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis redacției, premierul va mai aborda subiecte precum reconfirmarea poziției autorităților spaniole de liberalizare totală a pieței muncii pentru lucrătorii români începând cu 1 ianuarie 2014 sau intensificarea contactelor politice bilaterale, cu accent pe contactele la nivel ministerial, în domenii precum economie, transporturi, agricultură, interne, justiție, muncă.

Victor Ponta va avea o întâlnire și cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, președintele Comunității Madrid, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania, dar și cu Alfredo Perez Rubalcaba, secretarul general al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), precizează sursa citată.

De asemenea, o componentă importantă a vizitei se referă la cooperarea dintre autoritățile române și cele spaniole în ceea ce privește dezvoltarea de politici de protejare a comunității românești din Spania.

Vizita de lucru se înscrie în procesul de relansare a dialogului politic bilateral înregistrat în 2013, dată de vizita ministrului de Externe spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo, la București.

"Componenta economică a vizitei premierului în Spania este cu atât mai importantă în contextul în care schimburile comerciale bilaterale dintre România și Spania s-au multiplicat de patru ori în ultimii șase ani iar volumul investițiilor de capital spaniol a crescut în 2011 de opt ori, raportat la nivelul din 2004 - la 31 decembrie 2012, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Spania a fost de 2.410,42 milioane euro", se mai spune în comunicatul de presă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4781 secunde