VIDEO. Premierul Nicolae Ciucă, la Constanța: "Abordarea unitară a Flancului Estic, cel mai eficient mod de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO"

425
1
Abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar prezenţa militarilor americani ai Diviziei 101 Aeropurtată în România reprezintă o dovadă reală a angajamentului SUA faţă de securitatea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.Şeful Executivului a participat sâmbătă la Baza Militară "Mihail Kogălniceanu" la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unităţii americane desfăşurate suplimentar în România (Brigada 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată americană).

"Noile realităţi în regiunea Mării Negre şi pe întregul Flanc Estic determinate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei au condus la adoptarea unui nou concept strategic al Alianţei la Summitul de la Madrid care a recunoscut această regiune ca fiind de importanţă strategică. Această decizie a fost susţinută cu argumente solide, atât de preşedintele României, cât şi de preşedintele Statelor Unite ale Americii. Abordarea unitară a Flancului estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar Summitul de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă ", a declarat Nicolae Ciucă.Premierul a subliniat că după 25 de ani la semnarea Parteneriatului strategic SUA-România, preşedintele Biden a reiterat la Madrid angajamentul ferm al SUA faţă de securitatea regiunii Mării Negre, anunţând acţiuni suplimentare pentru întărirea descurajării şi a apărării NATO. Ciucă a adăugat că aceste contribuţii sunt de "o importanţă capitală".

"Preşedintele Biden a reiterat angajamentul SUA faţă de România. Acestea sunt dovezi reale ale angajamentului SUA faţă de securitatea Flancului Estic al NATO", a punctat prim-ministrul.

Şeful Executivului a mulţumit militarilor americani dislocaţi în România pentru efortul lor şi pentru contribuţia la securitatea ţării noastre.

Totodată, premierul a evidenţiat rolul şi importanţa trupelor SUA din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată prezente la Baza de la Mihail Kogălniceanu."Divizia 101 Aeropurtată, o unitate cu renume, de elită, are misiunea de a consolida Flancul Estic al NATO. Dragi militari ai Diviziei 101 Aeropurtată, vă mulţumesc că sunteţi aici şi sunt convins că, alături de militari români şi de cei ai forţelor aliate dislocate aici, vă veţi îndeplini misiunea. Prezenţa voastră este foarte binevenită. Împreună suntem puternici", a afirmat Ciucă.

El a amintit că pentru o adaptare mai bună la noua paradigmă de securitate, autorităţile române alături de aliaţii NATO sunt într-o fază avansată cu implementarea grupului de luptă multinaţional condus de Franţa, cu participarea militarilor din Belgia şi Ţările de Jos.

Citește mai departe...


Comentează știrea

Dan
31 iulie
practici inselatoare

Voi cei din Presa va tot folositi de exprimari inselatoare pentru a atrage atentia. "La Constanta" inseamna in oras. Nu poate insemna si in Judet in acelasi timp. Mentionati cu exactitate zona!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3889 secunde