Călin Popescu Tăriceanu:

"Votul în plen privitor la cererea Justiției în cazul Șova va avea loc miercurea viitoare"

130

Articole de la același autor

Biroul permanent al Senatului a aprobat ca votul privind cererea Justiției de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova să fie dat în ședința plenului Camerei Superioare de miercurea viitoare.

"Biroul permanent a luat în discuție solicitarea trimisă de ministrul Justiției privitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Am primit dosarele, documentația, care a fost repartizată Comisiei juridice. Sunt aproximativ 3.000 de pagini. Comisia juridică va începe să consulte dosarele și îl va invita la audieri pe senatorul Șova. Miercurea viitoare, este programat votul în plen privitor la cererea de încuviințare a reținerii și arestării", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social - democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova, chiar dacă acesta membru al partidului.

"Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității", a afirmat Liviu Dragnea.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1366 secunde