Ziua Armatei Române, sărbătorită la Medgidia

477
Ziua Armatei Române, sărbătorită la Medgidia - medgidiaziuaarmatei-1319568883.jpg

Ziua Armatei Române a fost marcată, ieri, la Medgidia, ca și în anii trecuți, prin manifestări ce au avut loc la Monumentul Eroului Român.
Ceremonia de omagiere a soldaților români căzuți la datorie a început la ora 9.30. Oficialități și reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate au luat parte la slujba religioasă de pomenire a ostașilor morți pe câmpul de luptă.
După oficierea serviciului religios, a rostit o alocuțiune comandantul garnizoanei Medgidia, colonelul Marius Caloian care a rezumat istoria acestei zile importante pentru toți militarii români, și a transmis discursul de felicitare al ministrului Apărării Naționale, Gabriel Oprea, către toți militarii. Și primarul Marian Iordache a ținut să vorbească despre ziua de 25 octombrie.
"An de an, ne adunăm aici să aducem un pios omagiu celor care au luptat pe câmpul de luptă și să îi felicităm pe militarii în retragere și pe cei activi, urându-le la mulți ani, cu ocazia Zilei Armatei Române", a spus, în fața monumentului, primarul Marian Iordache.
La final, au depus coroane de flori, Garnizoana Medgidia, Asociația Veteranilor de Război, Primăria Medgidia, Consiliul Local Medgidia, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere "Roland Pârlăgeanu", Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere "Tomis Constanța" - subfiliala Medgidia, Jandarmeria Română, Poliția Comunitară, Școala Constantin Brâncuși și reprezentanții mai multor partide.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Social : Avarie RAJA la Medgidia
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Recital extraordinar de pian la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.9349 secunde