Ziua Europei serbată la Medgidia

61
Ca în fiecare an, ziua de 9 mai are triplă semnificație pentru România și anume Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Unite și Ziua Europei. 

Astăzi, 9 mai 2013 de Ziua Europei se împlinesc 63 de ani de când Robert Schuman, ministru de Externe al Franței, făcea publică celebra "Declarație" în care cerea punerea sub control comun a industriilor de război ale Franței și Germaniei, astfel încât niciunul dintre aceste state să nu se mai poată pregăti, în secret, de război. De la 1 noiembrie 1993, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht, comunitatea se numește Uniunea Europeană, acest eveniment fiind considerat un moment fundamental în istoria Europei.

Această zi a fost marcată și la Medgidia pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", unde a avut loc ceremonia de arborare a drapelelor și de intonare a imnurilor României, Uniunii Europene și al Municipiului Medgidia interpretate in sunetul Fanfarei Municipale "Dan Spătaru".

La acest eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, cetățeni ai orașului și elevi de liceu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Mai 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.7095 secunde