Ziua Limbii Turce, sărbătorită la Constanța de UDTR

191
Ziua Limbii Turce, sărbătorită la Constanța de UDTR - udtrziualimbiiturce-1496764299.jpg
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) sărbătorește, în premieră, Ziua Limbii Turce, ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a Legii nr.223 din 17 noiembrie 2016, prin care ziua de 5 iunie a fost instituită ca Zi a Limbii Turce. 


Deoarece cei mai mulți dintre membrii uniunii au fost plecați în vacanța de Rusalii, toate manifestările dedicate acestei zile vor avea loc în perioada 9-10 iunie.


Conform legii inițiate de deputatul Iusein Ibram, anual, cu prilejul sărbătoririi Zilei Limbii Turce, în localitățile în care trăiesc membri ai comunității turce se organizează manifestări culturale dedicate acestui eveniment. Autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale interesate pot oferi sprijni logistic și/sau financiar, după caz, în organizarea manifestărilor dedicate acestei zile. De asemenea, atât Societatea Română de Radiodifuziune, cât și Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători. 


În consecință, UDTR a pregătit mai multe manifestări culturale. Acestea vor debuta vineri, 9 iunie, de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" de la Prefectura Constanța, cu concursul național "Frumoasa mea limbă maternă" organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu UDTR.


Evenimentele culturale vor continua sâmbătă, 10 iunie, ora 11.00, cu o paradă a costumelor tradiționale turcești pe traseul Prefectura Constanța - B-dul Ferdinand - Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța - Casa de Cultură.


De la ora 16.00, în Sala Mică a Casei de Cultură din Constanța va începe un spectacol de dansuri și cântece tradiționale turcești.
În debutul spectacolului, președintele UDTR, Osman Fedbi, va înmâna plachete omagiale unor personalități din spațiul public, care prin activitatea lor au contribuit la promovarea limbii, culturii turce și a imaginii etnicilor turci din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4281 secunde